Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Hernández Pijuan

Aquests dies que molts aprofitem per reflexionar i buscar el sentit a aquesta situació, us presentem una obra, sense títol, plena de força i energia del pintor Hernández Pijuan, del 1960

Foto

Al llarg de la seva trajectòria artística, Joan Hernández Pijuan (Barcelona, 1931-2005) buscava trobar el sentit essencial de la pintura. Volia traslladar a les seves obres, l'emoció que la natura li produïa.
La seva estada a París, on va viatjar el 1957, li va permetre una vivència directa i una interpretació personal de l'art informal. Al seu retorn a Barcelona, va iniciar un nou estil de pintura expressionista, d'acció de contrastos i explosions violentes amb predomini de grans pinzellades negres i blanques. La recerca de l'essència de l'expressió artística passava pel gest expressionista. El procés i el gest eren una tornada a l'origen, a la puresa inicial.

Fundador del Grup Sílex, que emfasitzava la connexió entre l'art modern i l'art prehistòric, va estudiar a l'Escola Superior de Belles Arts, de Barcelona. Més tard, va participar en el col·lectiu O Figura, un grup artístic, promogut pel crític d'art Rafael Santos Torroella, vinculat al moviment pictòric de l'informalisme que defensa l'abstracció enfront de fòrmules més tradicionals de l'art.
En etapes posteriors, aquesta recerca el durà a experimentar amb formes més minimalistes.

Sense títol, 1960
Fotografia: Jordi Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte