Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Girona. Dones. Vides. Històries

Dotze fotografies de gran format, en blanc i negre, que presenten dones rellevants de la història de Girona. Museu d’Història de Girona

Foto

Encetem el mes de març. Tots els dies, de tots els mesos, haurien de ser com aquest mes, i les dones hauriem de ser presents arreu, sense necessitat de reivindicacions específiques en dates específiques.... encara no és així, però fem camí plegades per aconseguir-ho.
Mentrestant, reivindiquem la nostra presència en la història de la ciutat a través d'un espai que recull imatges de moltes dones de Girona. Una sala on hi fem conferències i presentacions, que du el nom de la comtessa Ermessenda, mare de l'esplèndida ciutat medieval.
No hi són totes, però les que hi són les simbolitzen a totes, en diferents moments històrics, dins d'estructures socials múltiples i amb històries de vida diverses. Els retrats d'aquesta galeria parlen de les dones de Girona a través de N'Ermessenda, forjadora de la potentíssima ciutat medieval; de les pioneres de les barraques de Montjuïc; de les jueves que simbolitzen la diversitat de la Girona de l'edat mitjana; de les treballadores de la Gròber, que parlen en nom de la Girona obrera; o de les Bàrbares, que tingueren cura de la vida en una ciutat terriblement ferida pels setges napoleònics.
La visita és lliure, i gratuïta.
La sala és oberta tot l'any.
Aquest mes, però, ho és amb més motiu.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte