Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fugint de la destrucció i de les bombes i el salvament de l'art en temps de guerra

Conferència de Joaquim Nadal, aquest dimecres 19 de febrer, a les 18h, a la sala Ermessenda del Museu d'Història de Girona

Foto

La ponència de Nadal inaugura el cicle de quatre conferències a l'entorn de l'exposició “Arqueologia a l'exili" que explica aquets episodi encara poc conegut de la història cultural i patrimonial del nostre país, i, alhora, ret homenatge als homes i a les dones que, enmig de les dificultats d'una guerra, treballaren incansablement per protegir el patrimoni cultural català i garantir-ne la seva transmissió a la posteritat.

I, és, també una proposta recomanada prèvia a la primera sortida del cicle "Camins de l'exili" amb el recorregut Girona–Darnius- La Vajol- Coll de Lli, amb la que tractarem amb guiatge del mateix Joaquim Nadal, de la fi de la Guerra Civil a Catalunya: la salvació del patrimoni i la supervivència de les institucions republicanes a l'exili, sobre el terreny. Amb l'oportunitat de poder visitar el Mas Can Descals de Darnius.

L'estudi del què va passar amb el patrimoni català durant la Guerra Civil mostra dues cares d'una realitat complexa: destrucció i protecció de l'art i dels béns culturals, que esdevenen camp de batalla i víctimes de les tensions ideològiques, polítiques i socials, i al mateix temps, lluita per la protecció i salvaguarda dels elements que conformen el llegat cultural català. Al costat dels instints primaris, i de la baixesa destructiva indiscriminada, la història presenta també les belles gestes dels qui feren per salvar la bellesa, l'art, la cultura i la memòria”.

Entrada lliure i gratuïta


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte