Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Inauguració dissabte de l'exposició "Arqueologia a l'exili"

La mostra, que es podrà veure fins al 24 de maig, vol explicar un episodi encara poc conegut de la història cultural i patrimonial del nostre país

Foto

La Guerra Civil espanyola (1936-1939) constitueix un dels episodis més tràgics, dolorosos i de més gran repercussió política, social, econòmica i cultural de tota la història catalana del segle XX. Aquest conflicte bèl·lic no solament segà moltes esperances i destruí moltes vides, sinó que també anorreà grans projectes culturals vinculats a la conservació i difusió del patrimoni del país.

L'activitat dels grans museus, entre els quals es pot comptar el Museu d'Arqueologia de Catalunya, es veié greument afectada, fins a l'extrem que l'any 1939 es va haver d'evacuar bona part de les seves col·leccions a Suïssa.

L'exposició parla d'aquest moment de la història del nostre país i vol retre homenatge als homes i dones que, enmig de les dificultats d’una guerra, van treballar incansablement per protegir el patrimoni cultural català i garantir-ne la transmissió a la posteritat.

La mostra està cedida pels seus gestors i promotors: la Generalitat de Catalunya a través del Museu d'Arqueologia de Catalunya i el Memorial Democràtic, que l'han creat amb l'objectiu –compartit amb el Museu d'Història- de beneficiar del coneixement de l'arqueologia, la història i el patrimoni a tots els públics i per posar aquestes matèries a l'abast de la ciutadania alhora que se’n fomenta el coneixement i la formació.

[Consulteu la programació d'activitats de l'exposició]


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte