Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Un 2019 de commemoracions

El Museu d'Història de Girona va continuar les propostes per recordar li fi de la Guerra Civil española i l'inici de l'exili, així com també la mostra dedicada a Valentí Fargnoli.

Foto

Un 2019 amb propostes per recordar la fi de la guerra civil espanyola i l’inici de l'exili de tantes persones de Girona i de Catalunya, empeses a deixar casa seva i la seva pàtria per causa de la persecució feixista. Com les visites guiades als espais de memòria i les sortides “Camins d’exili.” Igualment, s’han produït documentals que recullen les experiències de persones exiliades o de gent que va patir els bombardejaments i la trista i terrible postguerra.

El Museu ha restaurat el mobiliari del despatx de Carles Rahola, testimoni de la trajectòria intel·lectual i vital d’aquell home savi i bo que va contribuir a construir el bagatge cultural i cívic de la Girona republicana i que va ser assassinat pel feixisme a causa de les seves idees.

Finalment, l’exposició commemorativa, a l’entorn del fotògraf gironí i universal Valentí Fargnoli, ha suposat el recull de moltes fotografies i documentació encara inèdita, a banda d’un procés d’investigació que ha revertit en la realització d’un interactiu i dos audiovisulas que permeten conèixer el recorregut professional i geogràfic de Fargnoli per les comarques gironines durant l’any 1918-19, a través del qual va recopilar un volum ingent de fotografies destinades a farcir el Repertorio Iconográfico Hispánico. Que el donaran a conèixer més enllà dels 10.000 visitants rebuts.

Accions possibles gràcies a l’aportació de subvencions i ajuts públics, de l'Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte