Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Una sala dedicada a les tecnologies de la comunicació

Un espai dedicat a la cadena Ràdio Girona, la primera emissora de la ciutat. Amb gran part dels aparells de ràdio de la col·lecció Jaume Pol. On l'acció de les dones hi té un paper clau

Foto

Com varem anunciar explicarem, al llarg de la setmana, com en el 2019, el MHG ha renovat alguns dels seus espais permanents.

Avui parlarem de la sala dedicada a les tecnologies de la comunicació, que en detalla la trajectòria històrica a Girona, des dels inicis del segle XX fins als primers anys del XXI; concretament, s'ha instal·lat un espai específic dedicat a la cadena Ràdio Girona, la primera emissora de la ciutat, aprofitant la commemoració dels seus 85 anys d'existència, i en ell s'hi han disposat gran part dels aparells de ràdio procedents de la col·lecció Jaume Pol, donada per aquest a la ciutat de Girona als anys 80 del s. XX. En aquest mateix espai s'ha dedicat bona part del discurs narratiu a parlar de l'acció de les dones gironines a la creació de la ràdio a Girona, a través de l'experiència vital i professional de Francina Boris, la primera veu que es va sentir per l'emissora, el 1933.

Ha estat possibles gràcies a l'aportació de subvencions i ajuts públics, a banda de la provinent de l'Ajuntament de Girona. Entre aquests ajuts destaca el concedit per la Generalitat de Catalunya, que en la reunió de la Junta d'Herències del 20 de desembre del 2018 va acordar que una part de l'import econòmic destinat a dotar la línia de subvencions per al funcionament i les activitats dels museus de Catalunya provingui de la distribució dels cabals relictes de les herències intestades.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte