Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Sortides culturals Els camins de l'exili

Les activitats, que proposen diversos recorreguts pels escenaris transfronterers, tindran lloc els dissabtes 22 de febrer, 20 de març i 25 d'abril de 2020

Foto

L'ocupació total de Catalunya per part de l'Exèrcit autoanomenat “nacionalista”, va provocar l'exili massiu de prop de mig milió de persones entre finals de gener i mitjans de febrer del 1939 i que va accelerar la fi del conflicte, amb la victòria franquista, l'abril de 1939. Amb la voluntat de recordar aquells fets i de retre homenatge tothom qui ho va viure, el Museu d'Història de Girona (MHG) i el Museu Memorial de l'Exili (MUME), organitzen conjuntament tres sortides culturals i commemoratives.

Les dues primeres sortides tractaran de la fi de la Guerra Civil a Catalunya i la salvació del patrimoni i la supervivencia de les institucions republicanes a l'exili.
Amb rutes relacionades amb els darrers dies de la Catalunua Republicana i l'evacuació del patrimoni cultural i el fons del Banc d'Espanya.

Els recorreguts són: Girona- Darnius- La Vajol- Coll de Lli (22 de febrer) i la nova ruta per l'alt empordà Girona- Figueres-Agullana (20 de març). I la tercera sortida, que també estrenarem, tractarà més enllà de la intempèrie dels camps de concentració i l'ajuda humanitària i ens portarà de la Jonquera cap a Argelers i Cotlliure (25 d'abril).

Podeu trobar més informació d'aquestes sortides

[aquí]


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte