Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Homenatge a Pere Bosch Gimpera i als homes i les dones que van evitar la destrucció del patrimoni arqueològic durant la Guerra Civil Espanyola

L'acte tindrà lloc el dilluns 16 de desembre, a les 18.30h, en el Museu d'Arqueologia de Catalunya, a Barcelona

Foto

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya van col·laborar en la commemoració dels actes del 80è aniversari de la finalització de la Guerra Civil Espanyola amb la producció de la mostra ”Arqueologia a l'exili: El Museu d'Arqueologia de Catalunya i la Guerra Civil Espanyola (1936-1939).". L'exposició ha estat visitada a Barcelona per unes 20.000 persones i s'obrirà al públic el 18 de gener de 2020 al Museu d'Història de Girona.

Com a colofó, el 16 de desembre a les 18.30 h tindrà lloc al Museu d'Arqueologia de Catalunya l'acte de descoberta de la placa homenatge a Pere Bosch Gimpera i a les persones que van salvar de la destrucció l'important patrimoni arqueològic català. El seu treball incansable per protegir el patrimoni cultural català, enmig d'una guerra, va permetre salvar-lo del pillatge i de la destrucció i garantir la seva transmissió a la posteritat. És, sens dubte, un episodi encara poc conegut de la història cultural i patrimonial del nostre país que cal treure a la llum.

L'acte començarà amb les paraules dels representants institucionals del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i del Museu d'Arqueologia de Catalunya i la descoberta de la placa en homenatge, continuarà amb l'audiovisual "Arqueologia a l'exili" i finalitzarà amb peces musicals interpretades pel violoncel·lista Aleix Sala.

Aforament limitat
confirmació d'assistència a: macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte