Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Valentí Fargnoli. L'art en la fotografia

Aquestes Fires, el Museu d'Història de Girona us ofereix l'oportunitat d'endinsar-vos en una de les figures més destacades de la tècnica i l'art fotogràfic del segle XX a Girona, a Catalunya i a tot Europa.

Foto

Que Fargnoli va ser un bon fotògraf i que va fer unes fotografies d'alta qualitat i de gran interès, és sabut i reconegut. El que segurament ja no es tant sabut, i també és menys reconegut, és la seva trajectòria des de la perspectiva artística i professional; la seva capacitat de fer art en la fotografia, per seguir la pauta del títol de l’ exposició comissariada per Joan Boadas, que ha presentat el Museu al llarg dels darrers 7 mesos. La mostra, inaugurada el dia 7 d'abril, ha tingut prop de 10.000 visitants i ha posat la figura de Fargnoli al nivell que li pertoca: un gran professional, un treballador ingent la feina del qual és ja imprescindible per a comprendre de quina manera es posa en valor el patrimoni artístic i monumental de Catalunya, a inicis del segle XX, i un molt bon fotògraf que es va ocupar, amb gran sensibilitat artística, de les coses i de les escenes de la vida de cada dia.

Com a cloenda us proposem dues activitats obertes a tots els públics, i d'assistència lliure i gratuïta:
El dia 30 d'octubre, la Pepa Balsach, la Rosa Font i en David Iglésias parlaran de les impressions i sentiments que els desperta “La cuina de can Pona, Sant Feliu de Pallarols”, en un espai de diàleg que du per títol “Mirades i converses a l'entorn d'una fotografia de Valentí Fargnoli”.
El dia 3 de novembre, darrer dia , en Josep Pérez oferirà una visita guiada amb una explicació detallada de com era el treball fotogràfic de Fargnoli.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte