Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

L'Ajuntament de Girona rep la col·lecció d'art de Damià Escuder

La cessió amplia i millora el material de l'artista que té dipositat el Museu d'Història de Girona. És expressa voluntat de Maria Capellas que l'obra retorni i es quedi a Girona

Foto

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la vídua de Damià Escuder, Maria Capellas, han signat aquest matí el conveni de cessió a l'Ajuntament de Girona de l'obra de l'activista, intel·lectual i artista gironí. La cessió amplia i millora la col·lecció d'obra de Damià Escuder de la que ja disposava el MHG, a través de la donació realitzada el 2016 per Rosa Ribas.

La col·lecció cedida per Maria Capellas consta d'un total de cent onze obres d'art. Es tracta de pintures i dibuixos de tècniques diverses, totes propietat de la vídua de l'artista, que amb aquesta donació vol contribuir al coneixement i la divulgació de l'obra i la figura de Damià Escuder, i la seva importància en l'evolució de l'art, la cultura i el pensament de la Girona contemporània.

Damià Escuder i Lladó (Sarrià de Ter, 1934 -Barcelona, 2011), va ser un home inquiet, creatiu i polifacètic que va implicar-se intensament en la política, l'art, la cultura, el pensament o l'espiritualitat, sempre des del compromís amb Catalunya i amb el seu temps.

La donació simbolitza el retorn del llegat de Damià Escuder a la seva ciutat, i continua l'acció encetada amb l'exposició i el catàleg, de dignificació de la seva obra i revalorització de la seva figura i trajectòria; d'aquesta manera, Damià Escuder entra a ser part important de la construcció de la història recent de Girona i es configura com un dels personatges més interessants de la ciutat del segle XX.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte