Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Aquesta setmana continuen les activitats sobre Valentí Fargnoli

Dijous 19 de setembre (18h) la Dra. Carmen Perrotta, ens oferirà la segona de les conferències del cicle i el dissabte 21 (12h) Joan Boadas, comissari de la mostra i Arxiver Municipal serà qui conduirà la visita guiada

Foto

Valentí Fargnoli ha deixat un llegat excepcional de milers d'imatges fotogràfiques fruit de més de quaranta anys de treball continuat en el conjunt de les terres gironines.

L'exposició, que ja han vist 9.600 persones, destaca l'aportació del fotògraf gironí en l'àmbit de la fotografia patrimonial i artística i, posa en relleu la rellevant contribució de Fargnoli al projecte de catalogació del Repertori Iconogràfic d'Espanya.

El dijous 19 de setembre (18h) la ponència de Carmen Perrotta "El patrimoni gironí a l'Arxiu Mas: història d'un fotògraf delegat", tractarà de la relació entre Adolf Mas, fotògraf amb una llarga i acreditada experiència en el camp de la fotografia patrimonial. Creador del prestigiós Arxiu Fotogràfic homònim, a Barcelona; Jeroni Martorell, arquitecte, que varen escollir a Valentí Fargnoli per consolidar el projecte d'un exhaustiu arxiu gràfic del patrimoni momunental.
La presentació anirà a càrrec de David Iglesias, Cap de Secció de Documentació Fotogràfica i Audiovisual de l’Ajuntament de Girona.


Carmen Perrotta és Doctora en Cultures Medievals per la Universitat de Barcelona (2018) amb la tesi De la toga a la cámara fotogràfica: Adolf Mas Ginestà (1860-1936). Innovación archivística al servicio del arte románico. Llicenciada en Història i Conservació dels Bens Artístics i Arqueològics per la Università della Calabria (2008) i Màster en Estudis Avançats en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2010).


Entrada lliure


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte