Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

VI Congrès d'Història de Girona

El divendres 22 i el dissabte 23 de març, l'Institut d'Estudis Gironins i l'Ajuntament de Girona van dedicar el sisè Congrés d'Història a la malaltia i la pobresa.

Foto

L'Institut d'Estudis Gironins i l'Ajuntament de Girona han escollit la temàtica dels hospistals, les cases de beneficència i caritat a la ciutat, com a motiu d'anàlisi de forma monogràfica pel sisè Congrés d'Història de Girona.

S'han tractat els malalts físics i mentals, els pobres i marginals, els infants orfes o abandonats, així com també les grans pandèmies que ha patit la ciutat i de com, al llarg de totes les èpoques s'ha procurat socórrer els desvalguts a través de diferents institucions com la Pia Almoina, els hospicis i diversos hospitals que ha tingut la ciutat des de l'antiguitat fins avui dia.

El Museu d'Història de Girona col·labora amb l'Institut d'Estudis Gironins per a la realització d'activitats de caràcter acadèmic i formatiu diverses: com un cicle de conferències especialitzades, un cicle d'itineraris històrics per la ciutat, la convocatòria de la beca de recerca històrica Lluís Batlle i Prats, i l'organització d'aquest Congrés d’Història de Girona. En totes aquestes accions, el Museu contribueix, amb l'IEG, a dinamitzar i difondre el coneixement de la història i el patrimoni gironí.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte