Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

El testimoni de Remei Oliva, tota una lliçó de vida

El dijous 7 març, en el marc dels actes a l'entorn dels 80 anys de l'exili republicà, varem comptar amb la presència de Remei Oliva a la projecció del film de Quim Paredes El nostre llarg silenci.

Foto

En el marc del 80è aniversari de la fi de la Guerra Civil i l'inici de l'exili republicà, recuperem les històries de vida i de lluita de persones que van patir les violències de la Guerra i l'exili republicà.

El nostre llarg silenci
Una pel·lícula dirigida per Quim Paredes, basada en l'experiència de Remei Oliva i la seva família, durant l'exili republicà de 1939.

És una obra de ficció que busca tant en el format, com amb l'estètica expressar una vivència intensa i dura, l'experiència de Remei Oliva, que actualment té 101 anys. Propietària d’un taller de modista a Badalona, que el 7 de febrer de 1939, va haver de marxar a l’exili amb el seu marit i els seus pares, fugint en un camió cap a França. I allà va patir la crueltat de la sorra de la platja d’Argelers, on els van internar. Va donar a llum, al seu primer fill, en Ruben , el dia 5 de gener a la Maternitat d'Elna.

Va venir a explicar-nos-ho, sense rancúnies i ens va encomanar la seva energia i positivitat, amb la sala del Cinema Truffaut plena.[Si us ho vareu perdre, aquí teniu un tast en aquest enllaç]


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte