Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

La Girona de Carles Rahola

En el 80è aniversari del seu afusellament, el 15 de març de 1939, presentarem (aquest dissabte a les 11) un nova ruta per descobrir la seva petjada present a la ciutat.

Foto

Aquest dissabte, 16 de març de 2019, per a fer-li memòria, des del Museu d’Història de Girona proposem una ruta per la Girona de Rahola, de la mà de Xavier Carmaniu, que ens conduirà als indrets de la ciutat més estretament relacionats amb la vida i el pensament del que fora un dels principals intel·lectuals gironins del segle XX.

El dia 15 de març de 1939 Carles Rahola era assassinat pel franquisme a causa de les seves idees socials i polítiques. Després de la seva mort, el despatx i la biblioteca que tenia al domicili familiar de la ronda de Ferran Puig foren mantinguts intactes per part de la família. El juny de 2016 el néts de Carles Rahola, Emili, Maria Rosa i Francesca, fills de Carolina i Emili Ros van fer donació dels mobles al Museu d’Història de Girona, i els documents i llibres varen ingressar a l'Arxiu Municipal de Girona, on varen ser catalogats i posats a la disposició de la recerca.

El despatx sencer ha estat instal·lat al Museu, on constitueix un espai emblemàtic i simbòlic. La taula on va escriure, les prestatgeries amb els llibres que l'acompanyaven, les ulleres, els tinters i les plomes d'on sorgiren les seves paraules calmes i encertades, que traspuen cultura, educació i pau d’esperit, varen ser testimonis del treball i esforç intel·lectual, i van embolcallar el que escrivia i pensava aquell home bo, honest i culte.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte