Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Museu d'Història de Girona: Dones, vides, Històries

Incorporem, a la sala de conferències i activitats culturals, una galeria d'imatges de dones. L'espai ha estat batejat amb el nom d'“Ermessenda de Carcassona” i acull dotze fotografies de gran format, en blanc i negre, que presenten dones de Girona.

Foto

La selecció fotogràfica mostra la presència de les dones al llarg de la història de la ciutat. No hi son totes, és clar, però les que hi són les simbolitzen a totes, en diferents moments històrics, dins d'estructures socials múltiples i amb històries de vida diverses. Els retrats d'aquesta galeria parlen de les dones de Girona a través, de la comtessa Ermessenda, forjadora de la potentíssima ciutat medieval; de les pioneres de les barraques de Montjuïc; de les jueves que simbolitzen la diversitat de la Girona de l'edat mitjana; de les treballadores de la Gròber, que parlen en nom de la Girona obrera; o de les Bàrbares, que tingueren cura de la vida en una ciutat terriblement ferida pels setges napoleònics.

Aquesta és una petita acció de posicionament per part del Museu, que ja fa temps que treballa per provocar canvis, obrir noves portes i aprendre i ensenyar a mirar diferent. Es una manera nova d'interpel·lar el públic i una via per assumir la responsabilitat social que ens pertoca: la d'aprendre a saber existir com a dones i a mostrar la història des de noves perspectives, a través d' una mirada renovada i renovadora.

El muntatge expositiu ha anat a càrrec de Cristina Masferrer Estudi. I les fotografies han estat cedides pel CRDI, per la Catedral de Girona i pel MNAC.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte