Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Activitats destacades a l'entorn d'Aurora Bertrana

Aquesta setmana 3 activitats imprescindibles per conèixer Aurora Bertana: la presentació del llibre de Maria Neus Real, a càrrec de Mita Casacuberta(dimecres, 19 h), la conferència de Mary Nash (dijous, 19h) i la visita comentada a l'exposició (diumenge, 12h) a càrrec de Neus Real

Foto

Continuen les activitats a l'entorn de Prudenci i Aurora Bertrana. Us en proposem tres que es centraran especialment en la figura d'Aurora i que volen posar de rellevància l'escriptora, periodista, política i activista gironina, que malgrat haver estat brillant en tants aspectes, encara és poc coneguda i poc reconeguda.

Dimecres 11 d'abril (19h) es presentarà el llibre Aurora Bertrana de Neus Real, a càrrec de Margarida Casacuberta.

Real considera que Aurora Bertrana va tenir “una de les vides més insòlites de la literatura catalana i que La seva personalitat no deixa indiferent.

L'endemà, dijous 12 d'abril (19h) Mary Nash clourà el cicle de conferències sobre Aurora Bertrana, ens parlarà d’“El temps d’Aurora: dones, feminisme i política a la Catalunya de la primera meitat del S. XX.

Nash escriu que al llarg de dècades, les espanyoles varen adquirir un aprenentatge històric que les va empoderar i les va capacitar en l'expressió de les veus populars feministes i de demandes de drets. Varen arribar a influir en les diferents polítiques culturals en el sentit més igualitari, si bé marcat ja per la cultura de gènere. La derrota republicana i la Dictadura de Franco varen estroncar aquest procés d'emancipació.

Neus Real conduirà la darrera visita a la mostra, diumenge 15 d'abril (12h).

Totes es portaran a terme a la sala d'exposicions del MHG. L'assistència és lliure i gratuïta


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte