Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Homenatge a Carles Rahola

Avui, en el Museu d'Història de Girona recordem molt especialment Carles Rahola, assassinat per les seves idees i pels seus escrits, ara fa 79 anys. I el proper dimarts (18.30h) Cristina Masanés i Joan Ventura comentaran els seus textos.

Foto

I ho fem mostrant els objectes i llibres que l'acompanyaren en vida i amb les seves pròpies paraules.
La cessió al Museu d'Història de Girona del mobiliari del despatx de Carles Rahola permet mostrar al públic un espai emblemàtic, tant físic com conceptual. Un lloc que va ser testimoni del treball i esforç intel·lectual, que va embolcallar el que escrivia i pensava aquell home bo, honest i culte.

Reivindicant la seva figura i el seu llegat, tant en l'àmbit cultural com en el de la ciutadania, el Museu rellegeix un període de la història de la ciutat i del món. Un temps en el qual els valors de la cultura, de l'educació, de la llibertat i de la pau, es reflectien en les vides de cada dia de persones com Carles Rahola.

En el marc de la programació d'activitats del Festival MOT, el dimarts 20 de març (18.30h), en aquest mateix espai, Cristina Masanés i Joan Ventura recolliran i comentaran una selecció de la seva literatura periodística, reflex d'una experiència vital i com a percepció de la realitat que envoltava el periodista gironí, assassinat per haver expressat i escrit les seves idees.
Esperem que ens hi acompanyeu


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte