Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

El Museu d'Història rep en donació el quadre

Es tracta d'una obra cedida pel crític gironí Ricard Planas, que es va presentar en la mostra temporal "Enric Marquès: d'El Fayum a l'estampa popular", l'any passat.

Foto

El Museu compta en la seva col·lecció amb una nova obra d'art que ajuda a explicar i a entendre millor una part important de la història de la ciutat, així com la seva trajectòria artística i cultural.

Un dels principals objectius del Museu d'Història de Girona és la gestió del patrimoni històric i cultural de la ciutat, tasca que porta implícita una feina de recerca, conservació i divulgació. Per aconseguir-ho, és imprescindible comptar amb la complicitat de la ciutadania, que ha de poder trobar en el Museu una via de creació i d'afirmació d'identitat col·lectiva i diversa, i que ha de poder contribuir efectivament en la creació i en la millora d'aquest equipament, ha subratllat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Una de les millors maneres de fer-ho és cedint objectes i elements significatius per la història i la cultura de Girona, ja que aquest fet permet el gaudi col·lectiu i públic del patrimoni, alhora que ajuda a difondre'l i que contribueix a la formació i a l'avenç del Museu en si mateix.
Ricard Planas ha afirmat que Marquès va pintar un àlbum familiar. Un relat socialitzat de la pròpia vida. Una família, no només la seva família, que com en les pintures d'El Fayum retraten la vida i la mort.
La vida, doncs; i la família, així com l'entorn i la història, són els elements que traspuen en aquesta obra, que contribueix a mostrar la diversitat de mirades, d'accions i de personalitats que han configurat la història recent de la nostra ciutat.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte