Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Efemèride relacionada amb l'exposició

El 5 de gener de l'any 1352 el rei Pere III el Cerimoniós va concedir la llicència per fer un pont de pedra sobre el riu Ter a l'alçada de l'Hospital de Pedret.

Foto

Girona és una ciutat fluvial, s’emplaça a la confluència de quatre rius: el Ter, l'Onyar, el Güell i el Galligants. L'abundor d'aigua i les diferents formes desenvolupades històricament per al seu aprofitament i control han jugat un paper determinant en la configuración urbana, econòmica i social de la ciutat.

Fins el 2 d'abril podeu visitar l' exposició "La Girona de l'aigua" amb la que ens agradaria que el visitant s’ adonés de la valuosa cultura de l'aigua que ha forjat Girona al llarg del temps.
Les empremtes de l'aigua a la ciutat, siguin visibles o invisibles, amaguen tot un munt de tresors que mereixen ser coneguts i preservats.

La mostra va acompanyada d'una variada programació d'activitats que aquest mes ens ha portat un taller infantil amb la llegenda de la Cocollona (3 de gener). Els actes continuen aquest dissabte (14 de gener)amb la visita comentada de la mà de la comissària Anna Ribas, que es completarà amb un tast d'aigües conduït pel sommelier Ferran Vila. I el divendres 27 de gener tornen els concerts de petit format del cicle Les veus de l'aigua amb l'actuació del duet XY.

Veniu a visitar l'exposició, si encara no ho heu fet i
a participar en la programació d'actes, que us donen l'oportunitat d'endinsar-vos en la historia de la nostra ciutat.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte