Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Avui fa 53 anys dels desbordaments dels rius a la ciutat

El 13 de setembre del 1963 van tenir lloc inundacions a Girona provocades pel desbordament dels rius Onyar, Ter i Güell. Les inundacions històriques es tractaran en un àmbit específic a l'exposició que s'inaugurarà per fires.

Foto

Amb el títol La Girona, de l'aigua
el Museu d'Història de Girona presenta una exposició el 29 d'octubre ( a les 12.30 h) que posa de manifest els vincles històrics de Girona amb l'aigua, i la seva repercussió en tots els aspectes de la vida de la ciutat: en la seva fesomia urbana, en la seva economia, en la seva cultura, en la creació artística, i fins i tot en la personalitat i caràcter de la ciutadania. S'hi mostraran els diferents usos i aprofitaments de l'aigua al llarg de la història, es posarà en valor el patrimoni hidràulic (hortes, molins, fàbriques, centrals hidroelèctriques), i es presentarà la incidència de l'aigua en diferents aspectes de la cultura, la salut o el lleure a la ciutat.

L'aigua ha marcat profundament la història de la ciutat de Girona. Travessada per quatre rius i una sèquia, Girona ha trobat en l'aigua una font extraordinària de riquesa però també un motiu de preocupació. Font de riquesa perquè l'aigua ha ajudat a bastir el progrés de la ciutat des de totes les facetes possibles i ens ha deixat un patrimoni cultural i històric de primer ordre. Motiu de preocupació pels problemes derivats del proveïment d'aigua als seus habitants, la contaminació de les aigües dels rius o l'amenaça constant de les inundacions.

L'exposició està comissariada per Anna Ribas amb la direcció de Sílvia Planas i la documentació a cura d'Albert Reixach. Es podrá visitar fins el dia 2 d'abril i anirà acompanyada d'una variada programació d'activitats.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte