Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Una reflexió sobre les víctimes de l'exili i les fronteres

Mig centenar de persones van assistir ahir a l'acte organitzat per l'Ajuntament de Girona i la plataforma ciutadana Girona Acull.

Foto

Ahir, Dia Mundial dels Refugiats i coincidint amb el 80è aniversari de l'inici de la Guerra Civil. El Museu d’Història de Girona, el Servei de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona i la plataforma ciutadana Girona Acull van programar un acte cívic de conscienciació i una lliçó divulgativa d’història envers els refugiats, víctimes de l'exili i les fronteres en un marc temporal que va des del 1939 al 2016 per tal de lligar la retirada republicana amb l'actualitat, sense oblidar la resta de conflictes que hi ha hagut.


Sota el nom de Víctimes de l’exili i les fronteres (1939-2016). Passat i present de la crisi dels refugiats,una taula rodona amb el professor d'Història de l'Educació de la Universitat de Girona, Salomó Marquès; el membre d'ACAPS i de Girona Acull, Ferran Soler, i la tècnica del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Victòria Planas, van reflexionar i donar a conèixer les seves experiències.

Us adjuntem els següents enllaços per saber com es pot ajudarL'acte es va acompanyar d'un passi d'imatges sobre les condicions de vida de les persones refugiades al llarg d'aquests 80 anys. Actualment, hi ha 65, 3 milions de persones desplaçades de manera forçosa.


Aquí trobareu tota la informació i indicacions per què podem per ajudar

Més informació

Més informació


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte