Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

La família d'Antoni Varés dóna un quadre de l'artista al Museu d'Història de Girona

Es tracta d'un oli pintat a finals dels anys 40 en el qual es pot veure una escena de l'antic mercat que s'instal·lava al Mercadal.

Foto

El passat 23 de maig, es complien 107 anys del naixement de l'artista i intel·lectual gironí Antoni Varés Martinell. Per commemorar l'efemèride, avui, la seva filla Albina Varés i de Batlle, en nom propi i dels seus germans Anna i Lluís, farà donació d'un quadre de l'artista a l'Ajuntament de Girona i, concretament, al Museu d'Història de Girona. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà l'acte de donació a les 19 h.
La peça donada per la família és un oli que Varés va pintar a les darreries dels anys 40. El quadre mostra una escena de l'antic mercat que s' instal·lava al Mercadal de Girona i s'hi poden veure uns carros a primera plana i un campanar al fons. Es tracta d'una pintura representativa de tota una època, que mostra uns espais que van formar part durant segles del teixit urbà i social gironí i que avui han desaparegut. Aquí rau l'interès que té la donació per al Museu, ja que al valor artístic que té l'obra en si mateixa, s'hi afegeix un valor històric, perquè la pintura ajuda a entendre com era i com vivia Girona abans d'experimentar la gran transformació urbana que la va convertir en la ciutat que veiem avui en dia.
L'obra quedarà instal·lada a la sala dedicada a explicar l'expressió cultural i artística de la ciutat a finals del s. XIX i principis del XX, amb obres de Fidel Aguilar, Prudenci Bertrana, Mela Mütter, Ricard Guinó, Joan Orihuel o Xavier Montsalvatge.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte