Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

El refugi antiaeri accessible a través d'una visita virtual tot l'any

L'interior del refugi del jardí de la Infància es pot recórrer amb una visita virtual amb fotografies a 360º.

Foto

La visita virtual permet visitar les estances i viure l'experiència amb els elements de suport que et traslladen a evocar les sensacions i l'angoixa que van sentir els centenars de persones que s'hi van aixoplugar.

Aquesta extensió del Museu d'Història de Girona, també és un dels àmbits de l'exposició Girona en època contemporània. Les capitalitats de la ciutat (1800-1939). Darrerament, s'ha portat a terme un projecte de remodelació, condicionament i impermeabilització del seu interior, de la senyalització exterior i dels fulletons informatius. Les noves tecnologies ens permeten, a través d'uns codis QR passejar pel seu interior i accedir a tota la informació sobre aquest i els altres refugis antiaeris i elements de defensa passiva que trobem a la Girona, des de dispositius mòbils i tauletes.
La visita virtual incorpora un fragment d'11 minuts de l'audiovisual Amagats sota terra, que recull entrevistes a gironins que tenien llavors entre 4 i 21 anys. Reconstruïm la memòria col·lectiva amb aquests protagonistes per tal que no es perdin aquests records i es trasnmetin a les generacions futures. Les emocions que van experimentar ens han servit per recrear els sons de les sirenes que alertaven a la població d'un bombardeig.
Això ha estat possible gràcies a Jaume Prat, Jordi Pericot, Quim Paredes i Culturània. I la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el Memorial Democràtic i la Diputació de Girona.
[visita 'l]


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte