Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Diada de Sant Narcís al Museu d'Història de Girona

Jornada de portes obertes (10.30-17.30h), inauguració de la mostra Girona en època contemporània. Les capitalitats de la ciutat (12.30h) i visita teatralitzada (17h).

Foto

La Girona dels segles XIX i XX és una ciutat en plena transformació. La ciutat surt definitivament del seu clos emmurallat i s’obre al món modern, inserint-s'hi, adoptant els avenços tecnològics i científics, assumint els canvis socials i culturals propis del moment i entrant de ple en l'època contemporània. El principal fil conductor de l’exposició és la idea de capital, que es ressegueix a partir de l'evolució del paisatge urbà i la seva arquitectura. Amb aquesta mostra es posa de relleu quan i com es configura la condició actual de Girona, a partir de la confluència de diverses capitalitats: la de província, la d'hisendats, la judicial, la comercial, l'eclesiàstica, l'educativa, la de cap de partit judicial.
L'objectiu és presentar aquesta història entesa des de noves perspectives, a partir de noves interpretacions i noves aproximacions als fets històrics i als seus testimonis.

Podeu visitar -la fins al 3 d'abril de 2016
L'entrada és lliure i s'acompanya d'una programació variada de visites guiades, itineraris i conferències.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte