Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

La reina de Girona viatja cap a Bèlgica

La geganta de Girona, la reina, ha marxat avui cap a Ath, a Bèlgica, on s'exhibirà del 3 de juliol al 15 de setembre.

Foto

La geganta de Girona, la reina, ha marxat avui cap a Ath, a Bèlgica, on s'exhibirà del 3 de juliol fins al 15 de setembre.

La geganta de Girona, s'exhibeix regularment a l'espai estable dedicat a la imatgeria festiva local, juntament amb les altres catorze figures de l'imaginari popular ciutadà (el gegant, els capgrossos, el Tarlà i l'Àliga).

Avui, ha deixat el seu allotjament habitual i ha viatjat cap a Bèlgica, concretament, a la Maison des Géants, a Ath. Aquest és un museu dedicat a la cultura gegantera d'arreu d'Europa. Regularment, organitzen exposicions temporals, a les que conviden imatgeria catalana.
Aquest estiu, en el marc del 300 aniversari de la senyora Goliath, la geganta d'Ath, del 3 de juliol al 15 de setembre, es podrà visitar la gran mostra temporal dedicada a les gegantes, que acollirà a deu gegantes de diferents regions europees, entre les quals trobem França, Regne Unit, Itàlia, Portugal i Catalunya.
Així doncs, les festes i tradicions catalanes es donaran a conèixer a Ath, amb un paper destacat de la geganta antiga de Girona, del segle XIX.

Un cop finalitzi el període d'exhibició, la geganta tornarà a ocupar el seu espai, al costat de la seva parella, el gegant, i de la resta de figures de la faràndula.

El Museu d'Història de Girona, ha cedit aquesta figura de la ciutat, per tal de donar a conèixer gegantes catalanes, amb la col·laboració de la Fal·lera Gironina i de la Generalitat de Catalunya.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte