Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Visitable l'Agència Gómez

Establiment modernista que abans havia acollit tres dependències diferents: l'arxiu notarial, una oficina de banca i la Notaria Saguer.

Foto

El 1966, quan ja feia anys que funcionava com a Agència Gómez, va passar a ser la seu de l'Agència Muñoz, i com a tal va funcionar fins el 2013. Aquell any, el propietari Sr. Antoni Muñoz Delgado va fer donació del mobiliari i dels diferents elements modernistes de l'interior a l'Ajuntament. Des d'inicis de 2014, l'espai acull dependències del Servei Municipal d'Educació.

De l'edifici, que és d'origen medieval i que va gaudir d'una magnífica remodelació al 1909, en destaquen el rètol amb esgrafiat sobre fons rugós i els tancaments de fusta envernissada amb vidres gravats amb àcid fluorhídric. Tot el conjunt és d'estil marcadament modernista i tant el mobiliari com la façana que es veuen actualment son originals d'aquesta època.

A l'espai interior hi destaca un interessant mobiliari format principalment per un taulell de fusta i de vidre, i unes rengleres de calaixos i prestatges que recobreixen les parets. Aquests calaixos estaven destinats a guardar la documentació dels ajuntaments de la província i per això contenen el nom de cadascun dels municipis gravat al vidre frontal.

L'edifici està catalogat al Pla Especial de Protecció del Patrimoni i Catàleg de la ciutat de Girona.

S'obrirà el dimecres 29, el dissabte 1 i el diumenge 2 de novembre, de 10.30 a 13.30h


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte