Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Demà es presenten noves sales estables dedicades a la Girona romana i medieval

Coincidint amb la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, aquest cap de setmana està farcit d'activitats gratuïtes per a tots els públics per descobrir i viure el patrimoni.

Foto

Obrim les noves sales estables dedicades als orígens de la ciutat romana, quan Girona encara era la Parva Gerunda i continuen amb les sales que mostren el desenvolupament i l'esplendor de la ciutat medieval, moment en el qual Girona va esdevenir clau del regne. La remodelació d'aquestes sales de la primera planta és fruit i conseqüència de les exposicions temporals dedicades a la revisió de la història de la ciutat, que s’han fet des del 2010. Gràcies a aquesta acció, també s'ha renovat un espai bonic i interessant del museu, l'antic claustre del convent caputxí (s. XVIII) que serà un espai de descans dels visitants.

Aquest cap de setmana també coincideix amb la cloenda de la mostra temporal Girona i la sardana. El llegat històric de la dansa i la seva presència a la ciutat, una mostra que han visitat més de 31.773 persones en els seus 132 dies d'exhibició. I s'ha programat una taula rodona, dos concerts i una visita guiada que donaran una panoràmica històrica de la sardana i la cobla, des dels seus orígens, la tradició arrelada a la ciutat, una anàlisi de la situació actual i una proposta de pronòstic de futur, amb barreja de tradició innovació, i de fusió amb diferents gèneres musicals.
I s'han programat jornada de portes obertes i un taller i un itinerari gratuïts.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte