Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Andreu Nin traductor de Tolstoi

Andreu Nin, revolucionari, intel·lectual i home de cultura és la conferència d'avui al Museu d'Història de Girona en el marc de l'Univers Tolstoi.

El Museu d'Història de Girona participa en la programació d’actes de l'Univers Tolstoi, que tenen la voluntat d'apropar el gran autor rus per convidar a llegir o rellegir-lo, des de diferents perspectives i àmbits temàtics. I avui, Pelai Pagès, professor d'història contemporània de la UB i biògraf d'Andreu Nin, ens parlarà del qui va ser el traductor del rus al català, a principis del segle XX, Andreu Nin.
Des de l'any 1906 fins al seu assassinat el 1937, en plena guerra civil, Nin va mantenir una
creixent activitat política que el va menar a militar a les files del nacionalisme, del socialisme, del sindicalisme i del marxisme revolucionari. Entre 1921 i 1930- va residir a la Unió Soviètica, on va aprendre ben aviat el rus. Publicista des de l'edat dels 13 anys -quan va publicar el seu primer article a la premsa del seu poble natal, El Vendrell-, fou mestre d'escola, i va defensar sempre la cultura com una eina d'alliberament social.
I a partir dels darrers anys de la seva estada a la URSS inicià la tasca de traductor del rus al català, traduint obres dels clàssics russos que avui encara mantenen la plena actualitat.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte