Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Nous projectes pel Museu d’Història de la Ciutat

L’Ajuntament de Girona està estudiant la possiblitat de construir un ascensor que faciliti l’accés des del carrer Ballesteries o des de la pujada Sant Feliu fins al Museu d’Història de la Ciutat. Segons el director d’aquest museu, Pere Freixas, això solucionaria els problemes que té el visitant que arriba per primer cop a la ciutat per descobrir l’entrada pel carrer de la Força.

També està pendent el projecte de crear dues portes del museu fora de l’edifici del Barri Vell: l’una a l’antiga fàbrica Marfà, de Santa Eugènia, i l’altra s’emplaçaria a l’antic refugi de la Guerra Civil que hi ha sota el Jardí de la Infància. En els dos casos hi hauria exposicions permanentment obertes al públic.
Es traslladarien a la Marfà, que conserva una turbina que encara es pot posar en funcionament aprofitant la força de l’aigua, tots els objectes i maquinària pesada que el Museu d’Història de la Ciutat té a la sala dedicada a la industrialització. La nova sala de la Marfà ocuparia uns 500 m2 i serviria per explicar com la industrialització va afectar la ciutat de Girona en el conjunt de Catalunya, durant els segles XIX i bona part del XX.
Així, el Museu d’Història de la Ciutat alliberaria un espai important que es podria dedicar a la construcció d’una sala d’actes i un petit bar.
Una cosa semblant passaria amb el refugi dels soterranis del Jardí de la Infància, on els gironins s’amagaven durant la guerra per evitar els temuts bombardejos de l’aviació.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte