Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Propera remodelació de les sales permanents del museu

La sala temàtica de la sardana i la número 12 dedicada a l'adveniment de la República actualitzaran el seu discurs museogràfic, properament .

Foto

La sala dedicada a l'adveniment de la República incorporarà part del discurs museogràfic de l'exposició "La II República a Girona (1931- 1936) 75è aniversari" que es va mostrar durant la temporada 2006. I la sala temàtica dedicada a la sardana també renovarà el seu aspecte per incorporar les darreres donacions: la del fons de partitures i particel·les d'Antoni Barnés, juntament amb la donació de la famosa tenora catroi i l'arxiu musical del desaparegut compositor i tenorista Ricard Viladesau.
El seu arxiu consta de prop de dues - centes sardanes, mitja dotzena de ballables, havaneres , goigs, trofeus, records d'estrenes i fotografies provinents dels nombrosos homenatges que va rebre.

Un espai primordial tindrà tot allò que faci referència a la ciutat de Girona, com són les particel·les de les sardanes que el mestre va dedicar a Girona. A més de l'emblemàtica "Girona m'enamora", estrenada al Teatre Municipal el 1990, hi ha "El Tarlà de l'Argenteria", "Cors gironins", "Girona 1808", "Estampa gironina", "Sant Pere de Galligants" i "Noces d'Or". Viladesau també tindrà un plafó especial i la seva tenora es col·locarà en una vitrina al costat de la de Josep Coll, que va ser un dels seus professors.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte