Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Gran acollida a la conferència sobre el Cronògraf

Carles González ha aconseguit transmetre a un bon nombre de persones passió pels rellotges.

Foto

El Museu d'Història de Girona (MHG) programa activitats de divulgació científica durant la Setmana de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.
L'any passat varem encetar una programació que es centrava en el món dels rellotges, d'una manera molt didàctica, Carles González, rellotger, ens desvetllava els coneixements bàsics dels mecanismes de rellotgeria amb soneria, utilitzats en els rellotges de paret, de sobretaula i de peu. Unes eines que ens ajudarien a descobrir el funcionament de l'antic rellotge de la catedral que es troba exposat permanentment al museu, amb el repte de tornar a fer-lo funcionar. Un centenar de persones van gaudir llavors, amb aquestes dues activitats, que enguany, han tingut continuïtat. El passat diumenge 17 de novembre, el tema que centrava la xerrada va ser una de les complicacions més utilitzades i de major bellesa que pot incorporar: el cronògraf.
Prèviament, es va explicar la diferència entre un cronòmetre i un cronògraf. Això va servir per descobrir la introducció de l’ús del cronòmetre en la navegació per tal de determinar la posició d'un vaixell en el mar. La quarantena de persones que van assistir-hi, acabada la conferència van ser obsequiats amb un manual que recollia el treball de González i un esmorzar en el claustre del museu.
El diumenge 24 de novembre, González oferirà una visita al rellotge de la catedral, que s'exhibeix al MHG. Que ens portarà fins el seu emplaçament original, com a novetat.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte