Saltar la navegaciˇMapa del webContactar el Museu per correu electr˛nic
Ajuntament de Girona
Museu d'Hist˛ria de Girona

CATAL└

ESPAĐOL

ENGLISH

FRANăAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Els capgrossos s'han restaurat i es presentaran demÓ amb una cercavila i un acte al MHCG

El CiutadÓ i la Beneta de la Forša, el Mercader i l'Argentera, el Merdisser i la Marieta de les Cols, el Ballester i la Pericota i l'Esquivamosques sˇn les nou figures de la comparsa que va dissenyar Joaquim Pla i Dalmau l'any 1963.

La nova comparsa de capgrossos estÓ vinculada a algun indret de Girona. Estan constru´ts segons els dissenys que contenen les lÓmines en color que edita el mateix Joaquim Pla coincidint amb la seva estrena el 13 de juny de 1963 durant la processˇ de Corpus.
Els capgrossos s'agrupen en quatre parelles i un capgr˛s sol, l'Esquivamosques. Cada figura Ús un petit tast del passat de la ciutat i estÓ vinculada a algun indret de la nostra ciutat. L'actual restauraciˇ d'aquests capgrossos l'ha feta El Drac Petit de Terrassa i els vestits que reprodueixen els originals han estat confeccionats per N˙ria Brengueret i Josefina Valverde.
L'Ajuntament de Girona, en el marc de les Fires de Sant NarcÝs 2012, us convida a participar a la festa de presentaciˇ d'aquestes nou figures el proper dissabte 27 d'octubre, a les cinc de la tarda, tot passejant pels carrers que els donen nom de la Forša vella.
L'activitat condu´da per la FalĚlera Gironina comenšarÓ a la plaša de la Catedral, a les 17 h. Posteriorment, s'entrarÓ al Museu d'Hist˛ria de la Ciutat, on es farÓ una ballada i els rebrÓ l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que informarÓ que aquestes nou figures seran acollides en aquest equipament municipal l'any vinent.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte