Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

La mostra sobre Santiago Sobrequés a Barcelona

Santiago Sobrequés i Vidal. El compromís de l'historiador 1911-1973 comissariada per Mercè Morales, es pot visitar en el Museu d'Història de Catalunya fins el 24 de juny.

L'any passat, l'exposició Santiago Sobrequés i Vidal. Un compromís amb Girona que va organitzar el Museu d'Història de Girona, del 15 d'abril al 25 de setembre, va rebre 5580 persones, i va estar comissariada per Mercè Morales i Jaume Sobrequés, també.
La mostra narra la vida i la trajectòria professional de Santiago Sobrequés, però també explica l'època que li va tocar viure a partir del seu testimoni i compromís. Sobrequés va néixer i es va formar a Girona, però, com altres joves de l'època, va veure com la Guerra Civil truncava els inicis de la seva carrera professional. Sobrequés va iniciar la seva tasca acadèmica com a professor de geografia i història en un institut de Terrassa fins a la seva mobilització a l'exèrcit republicà el juliol del 1937. Després de la guerra, l'historiador va ser objecte d'un expedient de depuració per part de les autoritats franquistes, i després de passar per Màlaga, Figueres i la Seu d'Urgell, el 1942 va guanyar el concurs de trasllat a l'Institut de Girona. La mostra recull també l'amistat de Sobrequés amb Vicens Vives i la renovació pedagògica que van portar a terme junts. Especialista en història política i social de Catalunya a la baixa edat mitjana, Sobrequés és autor d'obres com Els barons de Catalunya, Els grans comtes de Barcelona, La guerra civil catalana i Societat i estructura política a la Girona medieval. L'historiador va escriure també nombrosos manuals de text per a l'editorial Teide.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte