Saltar la navegaciˇMapa del webContactar el Museu per correu electr˛nic
Ajuntament de Girona
Museu d'Hist˛ria de Girona

CATAL└

ESPAĐOL

ENGLISH

FRANăAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Enllaços

Enllašos: Hist˛ria

xMHCat

El Museu d'Hist˛ria de la Ciutat de Girona Ús un dels membres de la Xarxa de Museus d'Hist˛ria i monuments de Catalunya.

Institut Cambˇ

L'Institut Cambˇ es crea l'any 1999 amb la voluntat de continuar, tot posant-la al dia l'obra de mecenatge modern impulsada per Francesc Cambˇ Batlle (1876-1947). Edita la colĚlecciˇ Bernat Metge de literatura clÓssica i impulsa l'estudi de temes d'actualitat en el marc europeu. La branca d'Estudis Socials que potencia l'estudi i el debat sobre els grans temes que ocupen la realitat hist˛rica i actual.

Institut d'Estudis Gironins

La seva finalitat principal Ús la investigaciˇ hist˛rica i arqueol˛gica i la promociˇ de la cultura. Juntament amb la salvaguarda del patrimoni natural, hist˛ric i cientÝfic de la comarca del GironŔs.

La Xarxa d'Espais de mem˛ria DemocrÓtica

La Xarxa d'Espais de Mem˛ria DemocrÓtica estÓ formada per un conjunt patrimonial heterogeni d'espais: itineraris, centres d'interpretaciˇ, fites, vestigis, patrimoni recuperat in situ, etc. El treball en xarxa sobre la hist˛ria i la mem˛ria d'aquests espais els ha convertit en veritables escenaris de record, de reflexiˇ i d'homenatge i, especialment els ha transformat en instruments vius per a la divulgaciˇ hist˛rica i la pedagogia social.

Museu d'Hist˛ria de Catalunya

El MHCAT permet descobrir el passat d'una manera interactiva, l˙dica i comprensible. L'exposiciˇ permanent mostra l'evoluciˇ de les formes de vida que s'han donat al nostre territori des de la Prehist˛ria fins a l'actualitat, per mitjÓ d'una gran qualitat de reproduccions d'objectes, documents i reconstruccions basades en la informaciˇ hist˛rica, amb el suport d'innombrables elements interactius manuals, informÓtics i audiovisuals.

Museu d'Hist˛ria de la Ciutat de Barcelona

A banda del valuˇs tresor arqueol˛gic que tÚ al seu subs˛l, conserva un important fons cartogrÓfic, llibres, documentaciˇ i objectes que pertanayen a la hist˛ria de la ciutat, als seus gremis i confraries, entitats ciutadanes i nombroses vistes d'indrets de la ciutat fetes per artistes destacats, aixÝ com materials recuperats en les excavacions arqueol˛giques de la ciutat al llarg dels anys.

Patronat Francesc Eiximenis

Organisme aut˛nom local que agrupa i coordina els centres i instituts d'estudis en l'Ómbit territorial propi de la Diputaciˇ de Girona, instituciˇ sota la tutela de la qual es posa el PFE. La seva missiˇ bÓsica Ús el suport a les entitats adscrites, ajuts a l'ediciˇ de publicacions cientÝfiques i a la realitzaciˇ d'activitats culturals de difusiˇ, el suport a la investigaciˇ a travÚs de la convocat˛ria de beques i ajuts diversos.

Pedres de Girona

La famÝlia gironina XunclÓ ParÚs ha creat aquesta pÓgina sobre la hist˛ria de la ciutat per atraure gent a Girona.

TÓrraco viva

Les Jornades Internacionals de Divulgaciˇ Hist˛rica Romana, es celebren a la ciutat de Tarragona el mes de maig.

Xarxa de Museus d'Hist˛ria de Catalunya

La xarxa de museus d'Hist˛ria de Catalunya estÓ formada pel Museu Comercal de Cervera, El Museu de Lleida, el Museu de Terrassa, el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramanet i el Museu d'Hist˛ria de Catalunya.

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte