Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Servei educatiu

Servei educatiu

Els capgrossos venen a l'escola

Apadrineu un capgròs

El Museu d'Història de Girona disposa d'aquests vuit capgrossos: la Bruixa de la Catedral, el Cap d'Estopes, l'Osiris Rei d'Egipte, en Pepet Gitano, el Tarlà de l'Argenteria, el General Napoleó, el Lladre de Sant Feliu i, la Comtessa Ermessenda, i els cedeix en préstec a les escoles d'educació infantil i de primària.

A través d'aquestes figures, de l'àmbit de la imatgeria festiva volem ajudar-vos a desenvolupar experiències que juguin amb la diversitat de llenguatges, propostes i contextos, lliurament i d'acord amb el projecte educatiu de cada escola. Treballant les llegendes, la memòria popular i les cercaviles, relacionant-nos amb l'entorn de la cultura popular i tradicional local.

I us recomanem complementar-ho amb la visita a l'aparador del Museu d'Història de Girona on hi trobareu totes les figures de la imatgeria de Girona.

Objectius:
-Conèixer la imatgeria popular de la ciutat i ajudar-la a preservar-la tant físicament com identitàriament.

-Fomentar el coneixement de la ciutat i les seves tradicions promovent la participació activa en actes festius i lúdics.

Durada:
A demanda durant el curs escolar, el préstec tindrà una vingència d'un trimestre com a màxim.

Lloc:
A l'escola.


Condicions:

-El Museu d'Història de Girona custodia aquestes figures i coordina el calendari de préstec i gestiona la recollida i el retorn de les figures.

-L'escola es responsabilitzarà de la custòdia i protecció del capgròs cedit i del seu retorn en bon estat, signant un document de compromís del préstec.
Tenint en compte que si durant la seva estada en una escola el capgròs pateix un desperfecte, aquesta escola ho ha de comunicar al Museu i assumir el cost de la seva reparació.

-Inscripcions:
Es recomana fer-les a principi del curs escolar i demanar quin capgròs i per quines dates es demana en préstec la figura (com a màxim un trimestre).
També es podran fer les sol·licituds durant el curs i es veurà la disponibilitat de figures i calendari.

Preu:
Activitat gratuïtaDOCUMENTACIÓ

Voleu reservar aquesta activitat?

Truqueu al 972 222 229 o envieu un missatge a cirla@ajgirona.cat.

TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte