Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Exposicions

Exposicions temporals

Les dones al museu. Retrats i semblances

Quatre retrats femenins de quatre èpoques històriques que simbolitzen maneres diferents de formar part de la trajectòria històrica de Girona.

Foto

Retrat de Rosa de España (Montserrat Llonch, 1968) [ AMPLIAR IMATGE ]

06 MARÇ 2015 – 30 ABRIL 2015   (Sala El Celler)

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones, una commemoració que no es basa en un únic fet ni tampoc ha tingut sempre el mateix sentit, ja que la història és dinàmica, canvia, i el sentit dels símbols i significats també. Així mateix, la representació de la dona en l'art ha evolucionat al llarg del temps, ha estat testimoni de la cultura visual de cada moment històric i ha contribuït, sovint, a la creació d'estereotips.

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones des del Museu d'Història de Girona adrecem la mirada cap a quatre retrats femenins que corresponen a quatre èpoques històriques diferents, i que simbolitzen maneres diverses en què les dones han format part del procés històric i de construcció de la ciutat.


Agraïm la donació pòstuma de la Sra. Enriqueta Camps Martorell vídua de Mazó i les cessions de la Sra. Rosita Llonch, Sra. Carme de Pagès Bergés, Sra. Eugènia de Pagès Bergés i la família Tharrats.

Consulteu el plànol de situació i els horaris d'obertura per a més informació.

INFORMACIÓ RELACIONADA


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte