Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Exposicions

Exposicions temporals

Documents, llibres i mobles de Carles Rahola i Llorens

Emili, Maria Rosa i Francesca Ros i Rahola han fet donació a la ciutat de Girona del despatx del seu avi Carles Rahola i Llorens.

Foto

Despatx de Carles Rahola. Fotografia de J M Oliveras [ AMPLIAR IMATGE ]

14 DESEMBRE 2016 – 30 DESEMBRE 2017   (Sala El Celler)

Un espai emblemàtic, tant físic com conceptual testimoni del treball i esforç intel·lectual, que va embolcallar el que escrivia i pensava aquell home bo, honest i culte. Gràcies a aquesta donació es pot admirar la taula on va escriure, les prestatgeries amb els llibres que l'acompanyaven, els tinters i les plomes d'on sorgiren les seves paraules calmes i encertades, que traspuen cultura, educació i pau d'esperit. Durant la guerra civil, els textos escrits en aquest despatx varen ser un crit de protesta i de lluita, però també d’esperança, contra la barbàrie, la incultura i la intolerància.

Ara, aquest conjunt d'elements emblemàtics i emotius ens permeten rellegir un període de la història de la ciutat i del món i mostrar tant aquell temps trist en què l'horror i la violència varen caure sobre Girona, com aquell altre temps, anterior, ple de cultura, de civisme i d'humanitat que avui és un dels llegats més brillants de la nostra història.

Consulteu el plànol de situació i els horaris d'obertura per a més informació.

INFORMACIÓ RELACIONADA


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte