Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Exposicions

Exposicions temporals

Enric Marquès. D'El Fayum a Estampa Popular

La cessió de Família, d'Enric Marquès és el fil conductor d'aquesta mostra de la seva obra que es conserva en la col·lecció d'art municipal.

Foto

Família (1964) Oli/tela 146 x 114 cm. Fotografia: Josep Maria Oliveras [ AMPLIAR IMATGE ]

15 SETEMBRE 2016 – 06 NOVEMBRE 2016   (Espai polivalent)

La vida i la seva obra va ser una constant declaració de principis. Valors i principis en procés d'adaptació ideològica constant al ritme del temps i del canvi històric. Era d'un marxisme militant, idealista i pragmàtic; vull dir utòpic i, alhora, tocant sempre de peus a terra.

Aquest quadre amb compartiments familiars és una de les seves millors obres i inclou l'emoció continguda d'una vida marcada amb duresa. El viatge en el record, a Avinyonet de Puigventós, ens transporta als anys de la guerra, quan l'oncle Xicu els va acollir a casa seva un cop el pare, Jaume Marquès, ferroviari, va morir, als 31 anys, de febres tifoïdals i va ser inhumat al cementiri de Girona el 8 de juliol de 1935.

En la meitat inferior del quadre, en els requadres superiors, els avis i en els dos quadres de sota, a l'esquerra, l'oncle Xicu, obrer i militant de la CNT afusellat a Girona a principis de juliol de 1940, i al costat, el pare, Jaume Marquès. A la dreta, la seva mare Montserrat Ribalta.

Consulteu el plànol de situació i els horaris d'obertura per a més informació.

INFORMACIÓ RELACIONADA

> Document: Tríptic informatiu (PDF 2,0Mb)

> Document: Invitació (PDF 5,1Mb)


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte