Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Activitats

Activitats

Visita virtual al refugi antiaeri del jardí de la Infància

L'únic que es conserva dels tres refugis col·lectius construïts el 1938. Obra de l'arquitecte municipal Ricard Giralt per protegir a 600 persones

Imatge

Aquests dies de confinament, us proposem fer, des de casa un recorregut per l'interior del refugi antiaeri del jardí de la Infància.

És de tipus cel·lular i de forma vagament ovalada. Consta de dues entrades, una a cada extrem (actualment només accessible per la nord), es tracta d'un búnquer subterrani de formigó amb l'interior subdividit en deu habitacions comunicades entre si per portes obertes en els gruixuts murs i connectades per un llarg i ample passadís.

Disposava de llum elèctrica, però no tenia lavabos, ni farmaciola, ni aigua corrent. Comptava amb alguns bancs de fusta sense respatller. I tenia filtracions d'aigua, que el feien un lloc fred i humit. La ventilació interior s'aconseguia a través dels seus dos accessos, no tenien porta i de 27 tubs a mode de petites xemeneies. Estava cobert d'un túmul de terra de 2 metres d'alçada i de forma piramidal.

[visita virtual refugi]

Vigència de l'activitat: del 02/04/20 al 30/06/20.

Totes les activitats disposen gratuïtament d'interpretació en llengua de signes i audiodescripció, concertant-ho amb 7 dies d'antelació.

TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte