Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Activitats

Activitats

Girona. Dones. Vides. Històries

Una manera nova de mostrar la història des de noves perspectives, a través d'una mirada renovada i renovadora.

Imatge

A la sala de conferències i activitats culturals, trobareu una galeria d'imatges de dones. L'espai batejat amb el nom "Ermessenda de Carcassona” acull dotze fotografies de gran format, en blanc i negre, que presenten dones de Girona.

La selecció fotogràfica mostra la presència de les dones al llarg de la història de la ciutat. No hi són totes, però les que hi són les simbolitzen a totes, en diferents moments històrics, dins d'estructures socials múltiples i amb històries de vida diverses. Els retrats d'aquesta galeria parlen de les dones de Girona a través, entre d’altres, de la comtessa Ermessenda, forjadora de la potentíssima ciutat medieval; de les pioneres de les barraques de Montjuïc; de les jueves que simbolitzen la diversitat de la Girona de l'edat mitjana; de les treballadores de la Gròber, que parlen en nom de la Girona obrera; o de les Bàrbares, que tingueren cura de la vida en una ciutat terriblement ferida pels setges napoleònics.

Totes les activitats disposen gratuïtament d'interpretació en llengua de signes i audiodescripció, concertant-ho amb 7 dies d'antelació.

SOL·LICITUD DE RESERVA

Premeu sobre una data per sol·licitar la reserva a l'activitat:


    TORNAR

     

    © 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte