Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Activitats

Activitats

Girona bombardejada

Itinerari guiat en el qual resseguirem les extensions del Museu que formen part de la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica amb Salomó Marquès.

Imatge

La ciutat va patir els bombardejos de l'aviació feixista amb base a Mallorca formada per avions italians, Savoia-Marchetti SM79 esparver de L'Aviazione Legionaria i alemanys HeinKel He-111 de la Legió Còndor els dies 20 d'abril de 1938 i 27, 28, 29 de gener i 1 de febrer de 1939. La terrible experiència va tenir un balanç de 58 morts, més d'un centenar de ferits i més de 120 edificacions afectades per les bombes i la metralla.

Durant els tres anys de la Guerra Civil es van projectar i construir diversos refugis i altres elements de defensa passiva que es troben repartits pel subsòl gironí. La defensa passiva gironina es va anar perfilant durant els tres anys que va durar el conflicte bèl·lic (1936-1939) amb la construcció i habilitació de barricades, trinxeres i refugis col·lectius.

A càrrec de Salomó Marquès
Preu: 4 euros (50% descompte socis Club Girona Cultura)
Aforament limitat.
Cal reserva prèvia

Totes les activitats disposen gratuïtament d'interpretació en llengua de signes i audiodescripció, concertant-ho amb 7 dies d'antelació.

SOL·LICITUD DE RESERVA

Premeu sobre una data per sol·licitar la reserva a l'activitat:


    TORNAR

     

    © 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte