Ajuntament de Girona
Sol·licitud d'ocupació de la Devesa

Presentació

Girona és una ciutat privilegiada pel que fa al patrimoni natural. Tenim rius que penetren dins la trama urbana; boscos mediterranis i de ribera, massissos muntanyosos com les Gavarres, camps, hortes i conreus i, en general, un paisatge natural que ha sabut entrelligar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural.

Us donem, doncs, la benvinguda el web de Medi Natural de l'Ajuntament de Girona. Un web a través del qual podreu conèixer amb major detall la gestió que duu a terme l'Ajuntament a les àrees boscoses, als rius, als conreus i hortes, i alhora descobrir la gran diversitat de paisatges, fauna, flora i ecosistemes que tenim a la nostra ciutat. A més, el web ens facilita les eines per passejar per aquests i altres paratges a través dels itineraris, de l'Anella Verda i de les activitats que es fan en el nostre medi natural.

També ens permetrà saber amb més concreció del funcionament dels més de 150 horts municipals de lloguer que tenim a les Hortes de Santa Eugènia, la sol·licitud d'ajudes per a la neteja de boscos privats, el manteniment que duem a terme dels espais naturals, els convenis de custòdia per afavorir els conreus i el paisatge, les accions que es prioritzen per a la lluita contra els incendis i afavorir el mosaic agroforestal, les tasques per afavorir la biodiversitat urbana com és el Projecte Orenetes i totes les campanyes i activitats de sensibilització i educació ambiental.

Esperem que en gaudiu, que us faciliti la feina a l'hora de fer tràmits i, especialment, esperem que aquest nou web contribueixi en la tasca de protecció, estima i gestió del nostre valuós i divers patrimoni natural.

© 2020 Ajuntament de Girona  |  Accessibilitat