Què fem amb l'aigua al túnel de rentat de cotxes? Ref.: 143

Es tracta d’una visita al rentat de cotxes de Montfullà del Grup Fundació Ramon Noguera. L’activitat conté una visita a les instal·lacions de rentat així com de les plantes pilot demostratives del procés de depuració de l’aigua residual: Introducció i visita a les instal·lacions de rentat (45 min): professionals de la Fundació seran els encarregats de realitzar una visita guiada pel Centre Especial de Treball Mas Xirgu, concretament a les instal·lacions que tenim al rentat de cotxes de Montfullà, fent èmfasi en les característiques del centre i de les persones que hi treballen. Tot seguit, es farà una visita guiada pels diferents espais del túnel de rentat, per tal d’explicar el funcionament del túnel i el consum de recursos. Visita a les instal·lacions pilot del projecte d’estalvi i reutilització d’aigua (30 min): posant especial èmfasi en els sistemes naturals de tractament pel reciclatge de l'aigua residual, acompanyant la visita d’uns exercicis a realitzar per l'alumne. Per aquesta activitat es disposa de fitxes de treball.

Amb aquesta acitvitat es volen treballar els valors mediambientals d'estalvi de recursos (aigua, detergents) i respecte pel medi ambient, valors socials d'integració de persones amb discapacitat i valors científics de difusió de la ciència i innovació (a través del projecte).

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primàrica, educació secundària obligatòria, postobligatòria, adults i professorat
Calendari: Durant tot l'any, exceptuant l'agost
Durada aproximada: 1 hora 30 minuts
Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe
Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds
Lloc: Rentat de cotxes Montfullà. Polígon Industrial Montfullà. C. Caterina Albert, 1. 17162 Bescanó. Com arribar-hi: ATM L4 (parada a l'Espai Gironès) i L3 (parada a Tanatori del Passeig d'Olot)
Preu: Gratuït
Objectius: Donar a conèixer al públic en general què és un Centre Especial de Treball, i les característiques de les persones que hi treballen.
Conèixer els processos de rentat, recursos utilitzats i la depuració de l’aigua implicats en un túnel de rentat de vehicles.
Donar a conèixer la problemàtica ambiental associada a l’'activitat del rentat de vehicles i possibles solucions per abordar-les.
Apropar la ciència i la innovació als estudiants, en matèria de recurs de l’aigua i la seva reutilització, així com despertar la curiositat i l’esperit crític.
Inscripcions: Cal reservar dia i hora, amb un mínim de 15 dies d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat. Tel. 972 24 44 33. Montse Aulinas - Marina Molina
Més informació: Grup Fundació Ramon Noguera. Oficines centrals: C. Indústria núm. 22, 17005 de Girona. Telèfon: 972.24.44.33 / Fax: 972.24.45.47. Web del Grup Fundació Ramon Noguera:www.grupfrn.cat - Web Pojecte LIFE MINAQUA:www.minaqua.org - Facebook:www.facebook.com/grupFRN - Facebook:www.facebook.com/lafundacio - Twiter:@grupFRN; @MinaquaLife
Organitza: Grup Fundació Ramon Noguera de Girona. Col·labora Ajuntament de Girona.
Tancar finestra