La maleta viatgera de la Cisa Ref.: 194

L’activitat proposa treballar el gaudi per la lectura a partir de la maleta viatgera de la Cisa, que els alumnes podran emportar-se a casa durant una setmana. Les maletes s’elaboraran amb documents atractius i adequats a les edats a què es destina i contindran contes i àlbums il·lustrats de temàtica i estils variats. La maleta també contindrà el diari de la Cisa amb una carta de presentació de l’activitat i pàgines en blanc en què es convida l’infant i la família a anotar les seves vivències i experiències entorn de la maleta viatgera. L’activitat es desenvolupa de la manera següent: Des de la biblioteca es proporciona una maleta a cada grup-classe que ho hagi demanat. La maleta es lliura cada setmana a un alumne que se l’emporta a casa, la comparteix, en gaudeixen junts i es fan els comentaris al diari de la Cisa. Els comentaris al diari es poden comentar quan l’infant retorna la maleta a l’aula. Per a la realització de l’activitat es disposarà de divers material complementàri: Diari de la Cisa, perquè les famílies puguin escriu-re les seves experiències amb els llibres de la maleta i carta als pares amb unes indicacions per a la lectura dels llibres.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte creativitat i participació.

A qui s'adreça: P4 i P5 d'educació infantil dels centres educatius de la ciutat de Girona
Calendari: Durant el curs escolar
Nombre d'alumnes per grup: grup/classe
Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds. La maleta es recull i es torna a la biblioteca municipal més propera al centre educatiu
Lloc: A l'aula i al domicili, amb la familia de cada alumne.
Preu: Gratuït
Objectius: Promoure la lectura entre els alumnes dels centres educatius de Girona i entre les famílies, com una activitat de gaudi i plaer fora de l'horari lectiu.
Promoure el coneixement i l'ús de les biblioteques públiques de Girona i del seu fons.
Proporcionar a les escoles recursos i eines per donar suport als docents en la tasca de foment de la lectura.
Establir contacte amb la biblioteca del barri.
Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat.
Més informació: Biblioteques de Girona. Recursos Educatius Tel.. 972 232 715 biblioallende@ajgirona.cat . La Caseta – Serveis Educatius Tel. 972 221 866
Organitza: Biblioteques de Girona
Tancar finestra