Bacteris resistents als antibiòtics: l'amenaça fantasma! Ref.: 135

Amb aquesta activitat els estudiants s’endinsaran en el món de la microbiologia, concretament en la problemàtica dels bacteris resistents als antibiòtics. Al finalitzar aquesta xerrada, els alumnes aprendran a respondre a les següents preguntes: - De quina manera els bacteris es tornen resistents als antibiòtics? (s’explicaran de forma general i entenedora per al nivell dels estudiants conceptes bàsics de biologia que expliquen la resistència als antibiòtics ( transferència de mecanismes de resistència d’un bacteri a un altre i l’adquisició de mutacions que els permeti sobreviure al medi amb antibiòtic, i per tant que sobrevisquin pel procés de selecció natural) - Per què ho fan? Se’ls explicarà quines són les conseqüències de l’abús dels antibiòtics, l’ús indegut, prenent-los sense prescripció mèdica, o aprofitant antibiòtics de la farmaciola que ens han sobrat de tractaments anteriors... 

Amb aquesta activitat els vol treballar el foment de valors ètics i socials com el treball en equip, l’autoestima, l’autonomia, la responsabilitat, l’empatia, la convivència, etc.

A qui s'adreça: 1r, 2n i 3r d'educació secundària obligatòria
Calendari: Dijous 19 de març a les 10h
Durada aproximada: 1 hora 30 minuts
Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe
Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.
Lloc: CaixaForum Girona. Carrer Ciutadans, 19 17004 Girona. Com arribar-hi: L1, L6, L7 i L11
Preu: 30 €/grup
Objectius: L’objectiu de la xerrada és que els estudiants prenguin consciència del problema de la resistència als antibiòtics, que coneguin les bases biològiques per les quals els bacteris es tornen resistents i que sàpiguen quines mesures s’han de prendre per a frenar aquesta amenaça.
Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim d'una setmana d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat al 972 20 98 36
Més informació: caixaforumgirona@magmacultura.net
Tel. 972 20 98 36
Organitza: La Caixa. Col·labora Ajuntament de Girona
Tancar finestra