Programes

Logo del programa 'Garcia i Terribas Associats'

Garcia i Terribas Associats

Ho presenten: Pere Garcia i Guillem Terribas Divendres a les 15 h

Amb la producció de Girona FM, cada divendres de 3 a 4 de la tarda Pere Garcia i Guillem Terribas ens parlen de llibres, de cinema, de teatre i de música (bandes sonores i teatre musical).

Tots els podcasts Escoltar ara

Podcasts del programa

La tertúlia de Girona FM (1043)

La tertúlia és l'espai diari destinat a la reflexió i el debat sobre l'actualitat de la ciutat de Girona. Un espai de caràcter transversal realitzat des dels estudis a peu de carrer de Girona FM, amb l'anàlisi dels titulars i els protagonistes del dia a la ciutat.

GPS Girona: Entitats (1043)

Programa destinat a donar a conèixer la tasca i les activitats de les entitats, amb la participació de representants de les mateixes i de les associacions locals. GPS Girona ens apropa de forma global a les iniciatives de cada entitat de Girona.

Girona en joc (1043)

Informatiu esportiu que repassa aquelles informacions d'interès i d'actualitat sobre les diferents disciplines esportives de la ciutat. A través de notícies, reportatges, entrevistes, tertúlies i connexions en directe 'Girona en Joc' dóna una visió transversal de l'activitat esportiva a la ciutat, amb una especial atenció cap a l'esport femení, l'esport de base i la pràctica esportiva de les persones amb diversitat funcional.

Més cultura: Club Enderrock (1043)

El món musical també consolida seu espai a Girona FM a través del programa 'Club Enderrock'. El format, parla de l'actualitat musical de Girona i d'arreu dels Països Catalans i, igual que la revista, en destacarà la producció en llengua catalana. Dins els continguts del programa, es destaca un 'Disc de la setmana', es parla de les novetats discogràfiques, dels principals concerts de la setmana a Girona i rodalies, i també es repesca un disc o un enregistrament clàssic.

Notícies en xarxa (1043)

'Notícies en xarxa' ressegueix la primera línia de l'actualitat, combinant el temps d'informació amb el d'anàlisi. El repàs a l'actualitat del territori, la informació de servei i el resum de premsa local i comarcal. Cada matí a Girona FM i amb connexions a les emissores locals del nostre territori.

En joc (1043)

El programa del cap de setmana esportiu a les ràdios i televisions locals. Repassem àmpliament la jornada amb especial importància per als grans esports del país: futbol, bàsquet, hoquei patins, handbol i waterpolo. Els resultats, les classificacions i els protagonistes de les competicions analitzats per periodistes especialitzats en cada esport.

Pensar la Comunicació (UdG) (1043)

Magazín setmanal sobre l'activitat formativa de la ciutat. Una plataforma d'emissió real on els estudiants de les disciplines de comunicació i imatge posen en pràctica els seus coneixements adquirits. Programa amb el suport de la Universitat de Girona, a través del Campus Comunicació Cultural.

Notícies en xarxa - Edició migdia (1043)

Informatiu de la Xarxa de Comunicació Local, on es posa l'accent en la informació de proximitat. Un informatiu elaborat en coordinació entre els serveis informatius de La Xarxa i la redacció de Girona FM, a més de la resta d'emissores locals.

Els 4 rius (1043)

El programa matinal de Girona FM. Magazín en directe basat en la varietat de continguts i temàtiques, però sempre en clau local i amb l'actualitat de la ciutat i dels seus barris com a pal de paller. Un espai eminentment informatiu però que adopta una vessant de magazín amb entrevistes, tertúlies, participació ciutadana, entrevistes, informació de servei i un seguit d'espais i seccions temàtics inspirats amb la ciutat i els estils de vida dels seus habitants.

Més cultura: Blanc sobre blanc (1043)

Els temes d’arts visuals i plàstiques ocupen la sobretaula dels dimarts, a través de l'espai “Blanc sobre blanc”. El programa dóna veu als sectors contemporanis i patrimonials de Girona, tot i que també connecta amb propostes d’interès d'arreu. Blanc sobre blanc, té una secció d’entrevista que també es converteix en tertúlia, càpsules sobre cinema, pintura, escultura, arquitectura, fotografia o vídeo i tanca amb una agenda amb recomenacions.

Escacs en joc (1043)

Cada setmana, Josep Serra (Club d'Escacs Gerunda) ens apropa l'actualitat del món dels escacs, en clau gironina. Explorem tota l'activitat d'aquest esport amb entrevistes, aficionats, federats i molt més. Un espai temàtic que dóna a conèixer les diferents vessants d'aquest esport, ja sigui a través de les competicions com també la seva funció cultural i social a través d'entitats, joves, gent gran i federacions.

Més cultura: Lletres a escena (1043)

La literatura i les arts escèniques són els protagonistes dels dijous amb “Lletres a escena”. Un format on s'aconsegueix hibridar el món literari i escènic mitjançant entrevistes a un literat, píndoles de la mateixa temàtica en clau local i diàlegs entre el teatre i la literatura acompanyats de recomanacions teatrals a la ciutat de Girona. Tot plegat, gràcies a la participació de diferents personalitats del sector gironí.

Barris de Girona (1043)

Girona FM és la ràdio de la ciutat, però també és la ràdio dels barris de Girona i la seva gent. El programa consta d'un informatiu que pretén donar a conèixer i difondre aquelles informacions d'interès per la ciutadania dels barris, i d'una segona part dedicada a promoure, mitjançant una entrevista i un reportatge, el coneixement d'un barri en concret.

Butlletins informatius Girona FM (1043)

Butlletins informatius per donar difusió als titulars de les notícies locals de la jornada a Girona i entorns. Un complement diari als informatius de Girona FM amb una actualització continua de la informació d'interès municipal.

L'Entrevista (1043)

L'entrevista es l'espai lligat a l'actualitat local que pretén donar veu i conèixer aquells/es personatges representatius de la ciutat i el seu teixit. Una conversa distesa per conèixer, comentar i analitzar el pols d'una ciutat diversa.

La tertúlia esportiva (1043)

Cada dilluns a Girona FM analitzem l'actualitat esportiva local. Un espai per debatre els resultats esportius de totes les disciplines de la ciutat.

Girona en directe (1043)

Segueix a Girona FM el pols de la nostra ciutat! T'oferim en directe els esdeveniments i actes que destaquen per la seva importància informativa, cultural, política o social a la ciutat de Girona.

Garcia i Terribas Associats (1043)

Amb la producció de Girona FM, cada divendres de 3 a 4 de la tarda Pere Garcia i Guillem Terribas ens parlen de llibres, de cinema, de teatre i de música (bandes sonores i teatre musical).

Ràdio Mosca (1043)

L'espai comunicatiu dels centres educatius de Girona. Un programa de ràdio educatiu, lúdic i divulgatiu. Notícies, entrevistes, recomanacions, poemes... i molt més, de la mà de l'alumnat i el professorat de la nostra ciutat. L'espai que apropa la comunicació de proximitat als infants i joves de Girona.

Més cultura (1043)

Franja horària destinada a difondre i visibilitzar tota l'activitat cultural de la ciutat. Un programa transversal en clau informativa que dóna veu i visibilitat al teixit cultural, amb l'objectiu de fomentar el coneixement de la diversitat cultural, lingüística, social i de gènere present a la societat gironina.

Girona activa: Barris (1043)

Càpsules d'informació i d'actualitat sobre els diferents barris de la ciutat. Amb l'objectiu de promoure el coneixement dels diferents sectors de Girona a través de l'actualitat, les activitats culturals i populars i els diferents moviments que hi són presents.

Girona activa: Espai d'informació d'interès municipal (1043)

Càpsules divulgatives destinades a difondre aquelles informacions de servei d'interès ciutadà provinent dels serveis municipals de l'Ajuntament de Girona (activitats, entitats, consells de seguretat, hàbits de salut, hàbits de civisme i informacions de servei).

Club Enderrock - Cap.25 (19/02/21) (22/02/21) (1058)

Cançons d'Edgar Riu, Judit Neddermann, Amulet, Red Pèrill, Iglú, Aina Palmer, Guillem Roma, Pol Bordas, Acros, 31 FAM, Yung Rajola, Joe Pask, Saïm i Els Pets. I el disc de la setmana, directament des d'Altafulla, ens el porten Porto Bello.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (19/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Joan Miró, Coralí Cunyat, Montse Prats i Enric Serra. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Ràdio Mosca - Temporada 2 - Cap. 3 (19/02/21) (1040)

L'espai comunicatiu dels centres educatius de Girona. Un programa de ràdio educatiu, lúdic i divulgatiu. Notícies, entrevistes, recomanacions, poemes... i molt més, de la mà de l'alumnat i el professorat de la nostra ciutat. L'espai que apropa la comunicació de proximitat als infants i joves de Girona.

Garcia i Terribas Associats - Cap. 6 (19/02/21) (1072)

Capítol 6 del programa "Garcia i Terribas Associats". Amb la producció de Girona FM, cada divendres de 3 a 4 de la tarda Pere Garcia i Guillem Terribas ens parlen de llibres, de cinema, de teatre i de música (bandes sonores i teatre musical).

L'Informatiu de Girona FM (19/02/21) (1026)

Avui destaquem:

- La regió sanitària de Girona experimenta una important caiguda del nombre d’hospitalitzats per Covid 19.

- El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a Infantil i Primària. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que la situació epidemiològica no permet un relaxament més gran de les restriccions.

- L’Ajuntament de Girona donarà 40.000 euros addicionals a associacions de comerços de Girona per afavorir el comerç local.

- El Centre de Formació d’Adults de Girona-CFA considera desproporcionat l’obertura de l’expedient a la seva directora per impartir classes no autoritzades.

- El Bòlit Pou Rodó presenta l’exposició Food. La Utopia de la proximitat, que mostra com és la relació de la fotògrafa i ballarina, Carol Goodden i l’Empordà.

Informen Andrea López i Victoria Pastor, amb Sisu Garcia a la producció.

Confinats: Susanna Arjona - Psicopedagoga (19/02/21) (1027)

Avui a la secció Confinats, amb l'Imma Garolera, ens acompanya la psicopedagoga Susanna Arjona. Amb la Susanna parlem del confinament, també del postconfinament, i de la càrrega psicològica que ha comportat pels infants i també pels adults.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (19/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Joan Miró, Coralí Cunyat, Montse Prats i Enric Serra. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Calaix de sastre: Enric Botella - periodista i streamer (19/02/21) (1027)

Seguim amb el nostre cicle d'entrevistes relacionat amb nous formats de feina, i avui ens acompanya el periodista i streamer Enric Botella. Una entrevista a càrrec de Guillem Ylla.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (18/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Lurdes Artigas, Neus Vila i Salvador Garcia. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Consells de seguretat: Manel Manich (18/02/21) (1027)

Obrim secció de seguretat amb Manel Manich, cap de l'oficina de relacions amb la ciutadania de Mossos d'Esquadra a Girona. Avui en Manel ens alerta de dues estafes: una relacionada amb serveis de paqueteria, i una altra en què podem ser víctimes d'un furt a la porta del supermercat. A més recordem alguns consells bàsics de seguretat en el món digital que ens poden ser molt útils.

Lletres a Escena - Cap. 40 (18/02/21) (1059)

En el capítol 40 del Lletres a Escena ens introduïm en l'univers Lorca amb motiu de la publicació d'una nova edició del "Viaje a la Luna", l'únic guió cinematogràfic de Federico García Lorca, amb pròleg, anotacions i estudi crític a càrrec d'Àngel Quintana. Conversem amb l'Àngel sobre el llibre així com de la concepció que Lorca tenia del cinema.

En Gispert ens porta un bon grapat de recomanacions i novetats editorials, amb alguna pinzellada de novel·la negra i una Història de l'Univers escrita per Pau Riba, alhora que ens alerta que s'acosta Sant Jordi. I a l'apartat teatral en Jordi Garcia entrevista l'Anna Casals i en Raúl Martínez de la companyia H6 Clown, que el proper dijous presenten l'espectacle "Brossa" a la Sala La Planeta.

Un programa dirigit i presentat per Jordi Gispert i Jordi Garcia. Enregistrat a la Llibreria 22 de Girona.

L'Informatiu de Girona FM (18/02/21) (1026)

Avui destaquem:

- La regió sanitària de Girona registra avui 14 defuncions més. El risc de rebrot baixa 2 punts més i el nombre de pacients a l’UCI es mantè igual que ahir.

- Marta Madrenas condemna els aldarulls causats a Girona per l’empresonament de Pablo Hasél, però, alhora, culpabilitza l’Estat Espanyol.

- El Girona B s’imposa 3 a 0 al Sants i es situa líder de Tercera Divisió.

Informen Andrea López i Victoria Pastor, amb Arnau Vila a la producció.

Entrevista: Abril Gabriele - Cantant gironina (18/02/21) (1027)

Aquest dijous, coneixerem el nou projecte en solitari, de la cantant gironina Abril Gabriele. Escoltarem el primer "single", Lost Forever, i en descobrirem el procés de creació. A més parlarem de com està vivint el sector cultural aquest període pandèmic, i com busca alternatives per poder arribar al públic, ara que les sales de concerts continuen tancades.

Entrevista: Marta Madrenas - Alcaldessa de Girona (18/02/21) (1029)

Jordi Grau entrevista l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Parlem de temes de ciutat, de les ajudades a sectors estratègics, però també de les eleccions al Parlament de Catalunya del diumenge passat.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (18/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Lurdes Artigas, Neus Vila i Salvador Garcia. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (17/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Maite Esteve, Xavier Díez i Toni Iglésies. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Entrevista: Josep Serra - Club Escacs Gerunda (17/02/21) (1027)

Amb motiu de l'èxit de la sèrie "Gambit de Dama" són molts els que s'han aficionat al món dels escacs. Avui parlem amb en Josep Serra, director del programa radiofònic "Escacs en Joc" que podeu escoltar cada dimecres a Girona FM. A més en Josep és vicepresident de la Federació Catalana d'Escacs i president del Club Escacs Gerunda. Amb en Josep parlem de l'actualitat del món dels escacs, i repassem els continguts del programa d'aquesta tarda.

Barris: Emmascara't per Girona - Marta Combis (17/02/21) (1033)

Si la setmana passada coneixíem en Xavi Alemany, guanyador del Concurs Nacional de Botifarra d'Ou Artesana, avui ens centrem en una altra festa tradicional: el carnestoltes. Una festa que a Girona, a diferència d'altres poblacions, té un seguiment desigual. Aquest any, però, es fa difícil poder celebrar el carnestoltes de manera convencional degut a la COVID, tot i que des de la Xarxa de Centres Cívics de Girona han preparat una campanya per celebrar el carnestoltes de manera virtual. Parlem de la campanya "Emmascara't per Girona" amb la Marta Combis, directora del C.C. Barri Vell - Mercadal de Girona.

Escacs en Joc - Cap. 21 (17/02/21) (1060)

Josep Serra (Club d'Escacs Gerunda) ens apropa l'actualitat del món dels escacs, en clau gironina. Explorem tota l'activitat d'aquest esport amb entrevistes, aficionats, federats i molt més. Cada dimecres a les 3 de la tarda.

Pensar la comunicació - Joan Tamayo - Part 1 (17/02/21) (1041)

En el programa d’avui escoltarem la primera part de la conferència “Justícia: veritat o ficció?”, a càrrec de Joan Tamayo.

Joan Tamayo és un advocat i activista terrassenc dedicat sobretot a la defensa dels drets humans. A la conferència parla sobre el concepte de justícia en una societat profundament injusta. Hi ha justícia o no? Què és exactament la justícia?

L'Informatiu de Girona FM (17/02/21) (1026)

Avui destaquem:

- El personal d'escoles i instituts començarà a rebre la vacuna contra la Covid19 aquesta setmana. Des d’USTEC-STES Girona denuncien que s’han assabentat de la notícia pels mitjans de comunicació i desconfien que el procés de vacunació es pugui dur a terme correctament.

- Milers de persones es van concentrar ahir a Girona contra l’empresonament de Pablo Hasél. La manifestació va culminar amb enfrontaments amb la policia i destrosses a entitats bancàries i material urbà.

- L’Ajuntament de Girona ampliarà les places d’activitats d’educació ambiental als centres escolars. Enguany s’han rebut 74 sol·licituds per als 30 grups disponibles, un nombre major del contemplat pel consistori.

- Girona estrena una nova estació de Girocleta al barri de Pedret.

Informen Andrea López i Victoria Pastor, amb Sisu Garcia a la producció.

Entrevista: Olga Casellas - Consell Esportiu del Gironès (17/02/21) (1027)

La pandèmia ens ha obligat a replantejar molts hàbits i modificar les dinàmiques en moltes de les activitats que desenvolupem al dia a dia. Avui ens fixem en el món de l'esport, que també ha hagut d'adaptar l'activitat, i en concret ens centrem amb els projectes que desenvolupa el Consell Esportiu del Gironès. En parlem amb Olga Casellas, cap de projectes del CEG.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (17/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Maite Esteve, Xavier Díez i Toni Iglésies. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (16/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Anna Sala, Esteve Vilanova i Joan Quer. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Club Enderrock - Cap.24 (16/02/21) (1058)

Cada setmana, una hora ben farcida de novetats discogràfiques: Lildami, Zoo, Júlia, Joina, Ven'nus, Paunezz, Maio, Jo Jet i Maria Ribot, Siderland amb Roger Argemí, Caïm Riba, Guillem Ramisa, Enric Ez i Valtònyc. I el disc de la setmana ve de la vila de Salt: Lluís Costa amb el seu nou projecte LUW.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (16/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Anna Sala, Esteve Vilanova i Joan Quer. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

L'Informatiu de Girona FM (16/02/21) (1026)

Avui destaquem:

- Pugen els ingressats a l’UCI a la regió sanitària de Girona, amb 3 pacients més en estat greu que ahir.

- Salut començarà a vacunar aquesta setmana a majors de 80 anys que no viuen en residències.

- Salut instal·larà 15 mòduls per reforçar l’atenció primària a la Regió Sanitària de Girona i diferenciar així l’activitat relacionada amb el coronavirus i la resta d’atencions.

- "Obrir Girona", la prova pilot per obrir esdeveniments al públic lliures de Covid, arrenca el 25 de febrer amb partits de futbol, rugbi, una fira i altres actes multitudinaris.

- L’Ajuntament de Girona compra dos nous minibusos per a les línies de bus urbà L7 i L11.

- Girona signa un conveni amb l’Associació pels Drets Sexuals i Reproductius per reforçar la promoció de la salut afectiva i sexual del jovent al Centre Jove de Salut de Girona.

Informen Andrea López i Victoria Pastor, amb Sisu Garcia a la producció.

Blanc sobre Blanc (16/02/21) (1062)

Els temes d’arts visuals i plàstiques ocupen la sobretaula dels dimarts, a través de l'espai “Blanc sobre blanc”. El programa dóna veu als sectors contemporanis i patrimonials de Girona, tot i que també connecta amb propostes d’interès d'arreu. Blanc sobre blanc, té una secció d’entrevista que també es converteix en tertúlia, càpsules sobre cinema, pintura, escultura, arquitectura, fotografia o vídeo i tanca amb una agenda amb recomanacions.

Entrevista: Mª Àngels Planas - Ajuntament de Girona (16/02/21) (1029)

Jordi Grau entrevista Mª Àngels Planas, 2a Tinenta d'alcaldia i Regidora d'Hisenda i Règim Interior de l'Ajuntament de Girona.

Secció: Animals - Xavier Barnils (16/02/21) (1027)

Victoria Pastor ens porta la secció més animal de la ràdio. Avui parlem de conills i altres animals que, amb el temps, han esdevingut animals domèstics. En Xavier Barnils del Centre Veterinari Girona ens dona alguns consells a tenir en compte en cas que ens plantegem conviure amb un conill o una fura.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (15/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Clara Sànchez-Castro, Josep Campmajó, Jordi Alemany i Carles Martín. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

L'Informatiu de Girona FM (15/02/21) (1026)

Avui destaquem:

- El Partit Socialista de Catalunya esdevé el partit més votat en els eleccions parlamentàries del 14F.

- JxCat guanya les eleccions a la circumscripció de Girona amb el 32,71% dels vots i 7 diputats.

- Girona instal·la semàfors acústics a 6 punts més de la ciutat per millorar la mobilitat de persones invidents.

- Les associacions de mares i pares de les escoles bressol municipals de Girona reclamen allargar els horaris, especialment a la tarda. Les AMPES critiquen l'Ajuntament perquè diuen que no els escolta.

- Els comerciants de Girona fan un balanç negatiu de la temporada de rebaixes.

- Oberta la convocatòria de subvencions per a festivals d’interès cultural de la ciutat. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 10 de març.

Informen Andrea López i Victoria Pastor, amb Sisu Garcia a la producció.

Girona en Joc (15/02/21) (1032)

Aquesta setmana parlem de l’empat in extremis del Girona al camp del Mirandés que fa que els de Francisco continuïn a 7 punts dels play-off. I també explicarem la victòria de l’Uni Girona a Lugo. Tot això, amb molts més resultats i classificacions. I ha passat pel Girona en Joc l’Isaac Viñales, el pilot de Llançà que aquest any competirà per primer cop en el Mundial de Superbikes. Amb ell, parlarem dels reptes que li esperen amb la nova Kawasaki.

La Tertúlia Esportiva de Girona FM - Part 2 (15/02/21) (1061)

Avui ens acompanyen: Papi Guardiola, Jordi Bofill, Nil Solà i Josep Coll. Dirigida i presentada per Andrea López Pastor.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (15/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Clara Sànchez-Castro, Josep Campmajó, Jordi Alemany i Carles Martín. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Secció: COPLEFC - Teresa Masó Gratacòs (15/02/21) (1027)

Avui a la secció COPLEFC ens acompanya la Teresa Masó Gratacòs, col·legiada n. 4675, professora d'educació física a l'Institut Rafael Campalans d'Anglès, cofundadora de l'Escola d'Atletisme del GEiEG, i cofundadora del Club de Piragüísme Salt Ter (entre moltes altres coses). Amb la Teresa parlem d'activitat física i de com ha influït la pandèmia en la salut física dels adolescents.

La Tertúlia Esportiva de Girona FM - Part 1 (15/02/21) (1061)

Avui ens acompanyen: Papi Guardiola, Jordi Bofill, Nil Solà i Josep Coll. Dirigida i presentada per Andrea López Pastor.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (12/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Josep Prat, Enric Serra i Quim Bover. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Entrevista: Elena Martinell - Plomes i Reclams (12/02/21) (1027)

Els teatres tornen a oferir programació estable, amb restriccions d'aforament i seguint totes les mesures sanitàries. Avui a Els 4 Rius recuperem l'entrevista central del programa "Lletres a escena" d'aquesta setmana en què Jordi Garcia conversa amb la cantant i actriu (o actriu i cantant) Elena Martinell que aquest diumenge a actua al Teatre Municipal de Girona amb "Plomes i Reclams".

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (12/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Josep Prat, Enric Serra i Quim Bover. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Garcia i Terribas Associats - Cap. 5 (12/02/21) (1072)

Capítol 5 del programa "Garcia i Terribas Associats". Amb la producció de Girona FM, cada divendres de 3 a 4 de la tarda Pere Garcia i Guillem Terribas ens parlen de llibres, de cinema, de teatre i de música (bandes sonores i teatre musical).

L'Informatiu de Girona FM (12/02/21) (1026)

Avui destaquem:

- Salut habilita punts per fer test d’antígens als titulars i primers suplents de les meses electorals el 14F. Avui és l’últim dia per fer el test ràpid de detecció de Covid 19 abans de les eleccions.

- Els Mossos d’Esquadra de Girona preveuen vacunar 700 efectius contra la Covid 19 aquesta primera setmana.

- L’Ajuntament de Girona regula l’accés al mirador del parc del Migdia per evitar que s’hi produeixin conductes incíviques.

- La Cambra de la Propietat de Girona denuncia que la Llei de Contenció de Rendes dels lloguers de Catalunya ha generat inseguretat jurídica i desconfiança en el sector.

- Girona acollirà la 9a Setmana dels Rahola del 13 al 25 de febrer.

Informen Andrea López i Victoria Pastor, amb Sisu Garcia a la producció.

Secció: Confinats - Guen Lochani (12/02/21) (1027)

A la secció Confinats d'avui, amb l'Imma Garolera, descobrim com va viure el confinament la comunitat budista a través de l'experiència de la Guen Lochani. A més ens fem ressò dels cursos, trobades i pràctiques kadampa.

Calaix de sastre: Sergi Unanue - Los Viajes de Walliver (12/02/21) (1027)

Segona entrega de la secció "Calaix de sastre" a càrrec de Guillem Ylla. Avui conversem amb Sergi Unanue del seu projecte de vida: viatjar. Descobrim els motius que van portar a en Sergi a comprar un bitllet sense tornada, i com s'ha anat adaptant a la vida nòmada al llarg dels mesos.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (11/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Neus Vila, Guillem Terribas, Narcís Genís i Xavier Villarreal. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Lletres a Escena - Cap. 39 (11/02/21) (1059)

En el capítol 39 del "Lletres a Escena" en Jordi Gispert ens porta novetats i recomanacions literàries: "Llum de febrer" d'Elisabeth Strout, "L'obscur adeu de Teresa Lanza" de Toni Hill, "Amor i no" d'Alba Dalmau, "Pedres a la butxaca" de Kaouther Adimi, "Llamadas de mamá" de Carole Fives, i ens fem ressò de la sortida al mercat de l'esperat "Primavera", d'Ali Smith.

Ens visita en Blai Gasull de Biblioteques Girona per parlar-nos del triangle entre dones, literatura i censura, partint de l'obra "La Plaga Blanca" d'Ada Klein Fortuny.

I a l'apartat teatral en Jordi Garcia conversa una estona amb l'actriu i cantant Elena Martinell, que aquest diumenge, amb la Cia. Elena Martinell, porta el seu espectacle "Plomes i Reclams" al Teatre Municipal de Girona. Un espectacle musical i de text amb Glòria Garcés i la mateixa Elena Martinell com a intèrprets.

Un programa dirigit i presentat per Jordi Gispert i Jordi Garcia. Enregistrat a la Llibreria 22 de Girona.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (11/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Neus Vila, Guillem Terribas, Narcís Genís i Xavier Villarreal. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Entrevista: Raquel Moron - Inund'art (11/02/21) (1027)

El Festival Inund'art arriba a la seva 16 edició el proper mes de juny. Les organitzadores ja estan treballant de valent per garantir-ne la viabilitat en un context de pandèmia. Justament aquesta setmana s'han fet públiques les bases per a la participació en la mostra d'art gironina que es durà a terme del 4 al 13 de juny de 2021. Parlem amb la directora de l'Inund'art, la Raquel Moron.

L'Informatiu de Girona FM (11/02/21) (1026)

Avui destaquem:

- L'Ajuntament de Girona mobilitzarà més de 170 persones per les eleccions del 14-F. S'establiran nous rols, com responsables de seguretat sanitària i gestors de cues a l'exterior, i el personal habitual s'incrementarà un 50%.

- La UdG és la primera Universitat que habilita un espai de vacunació.

- La Universitat de Girona destaca les investigadores del centre en el Dia internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Les dones representen el 45% del personal docent investigador de la universitat.

- Buhos, Sopa de Cabra, Stay Homas i Suu els artistes més votats als Premis Enderrock 2021 a la primera ronda de votacions.

- I en esports... Derbi català de bàsquet avui entre l'UniGirona i el Cadí la Seu a Fontajau després de l'aturada FIBA. Les gironines l'hauran d'afrontar sense Chelsea Gray.

Informen Andrea López i Victoria Pastor, amb Sisu Garcia a la producció.

Entrevista: Inma Serrano - Cantos de Sirena (10/02/21) (1027)

La cantautora Inma Serrano ens ha volgut acompanyar aquest matí a Els 4 Rius de Girona FM. Ara fa aproximadament 25 anys, la cantautora d'Alacant iniciava la seva carrera musical, al cap d'uns anys va ser fenomen de masses amb el seu disc "Cantos de Sirena" (1996). Avui ens presenta la revisió d'aquest disc a través de 13 cançons que formen el "25 Años. Cantos de Sirena".

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (10/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Esteve Vilanova, Joan Quer i Jordi Alemany. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (10/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Esteve Vilanova, Joan Quer i Jordi Alemany. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Escacs en Joc - Cap. 20 (10/02/21) (1060)

Josep Serra (Club d'Escacs Gerunda) ens apropa l'actualitat del món dels escacs, en clau gironina. Explorem tota l'activitat d'aquest esport amb entrevistes, aficionats, federats i molt més. Cada dimecres a les 3 de la tarda.

Pensar la comunicació - Núria Riquelme - Part 2 (10/02/21) (1041)

Avui escoltarem la segona part de la conferència "La ràdio en temps convulsos", a càrrec de la periodista Núria Riquelme.

Aquesta conferència va constar de dues parts amb les quals, juntament amb els torns de preguntes dels alumnes de la Universitat de Girona, va fer una anàlisi de la situació actual de la ràdio amb les noves maneres de comunicar que s’han hagut de reinventar amb l’arribada de les noves tecnologies i les xarxes socials, juntament amb la forçosa adaptació a la nova realitat pandèmica.

L'Informatiu de Girona FM (10/02/21) (1026)

Avui destaquem:

- La Regió Sanitària Girona rep les primeres vacunes de Moderna i AstraZeneca contra la Covid 19. Hi ha 3.640 dosis disponibles que es començaran a administrar aquesta setmana.

- La Clínica Girona comença a fer teràpia regenerativa amb monòcits, un procediment mínimament invasiu per millorar el pronòstic de lesions en articulacions i tendons.

- La Universitat de Girona anuncia que no recorrerà la sentència que ha declarat nula la plaça a la UdG per substituir la professora Eva Bussalleu.

- Veïns de municipis de l'Alt Empordà impulsen la plataforma Albera Lliure de Molins per oposar-se als projectes eòlics que hi ha a la zona i a la resta de la comarca.

- El Caixaforum Girona acull aquest dijous la conferència Trobades amb...Bibiana Ballbè. La periodista parlarà sobre el canvi, la tecnologia i la creativitat.

Informen Andrea López i Victoria Pastor, amb Sisu Garcia a la producció.

Barris: Xavi Alemany - Concurs Nacional Botifarra d'Ou Artesana (10/02/21) (1027)

Demà és Dijous Gras, una festa tradicional catalana que ha arribat fins als nostres dies, i en què la coca de llardons i la botifarra d'ou en són les protagonistes. Avui parlem amb el carnisser i artesà Xavi Alemany, de la Carnisseria Alemany del Mercat del Lleó de Girona. I és que en Xavi acaba de ser reconegut amb el primer premi al Concurs Nacional de Botifarra d'Ou Artesana. Ens avancem al Dijous Gras amb una interessant conversa amb en Xavi Alemany.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (09/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Anna Sala, Ginés Guillén, Kik Juncà i Lurdes Artigas. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (09/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Anna Sala, Ginés Guillén, Kik Juncà i Lurdes Artigas. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Entrevista: Edu Bonet - Sessions LP (09/02/21) (1027)

Amb la voluntat d'acostar a la ciutadania la història de la música popular i reivindicant l'escolta atenta de música, des del 2014 La Marfà i la Casa de la Música del Gironès, amb la col·laboració de la Biblioteca Salvador Allende, organitzen el cicle "Sessions LP" que enguany arribarà a la sessió nº 40. En parlem amb Eduard Bonet, tècnic de la Casa de la Música del Gironès i curador de les Sessions LP.

L'Informatiu de Girona FM (09/02/21) (1026)

Avui destaquem:

- Girona suma 16 noves defuncions per Covid 19, alhora que els indicadors de la pandèmia segueixent establitzant-se.

- Salut diu que els docents seran vacunats en els propers tres mesos.

- L'Ajuntament de Girona aprova al ple d’ahir l'adquisició de tres autobusos i actuacions en centres educatius per 215.000 euros.

- Aprovada ahir a ple la moció de Guanyem Girona per un pla local de prevenció de residus a l'Ajuntament de Girona.

- El sector de la restauració de Girona considera que l’allargament d’horaris d'obertura és un pas endavant, però “insuficient” per la situació que viu el sector.

Informen Andrea López i Victoria Pastor, amb Sisu Garcia a la producció.

Entrevista: Carlo Frabetti - ¿Quién quieres ser? (09/02/21) (1027)

Coneixem el matemàtic, escriptor i guionista bolonyès Carlo Frabetti. A més en Carlo, que viu a Girona, és el creador del programa televisiu "La Bola de Cristal". Parlem amb ell amb motiu del premi Barco de Vapor per la seva novel·la "¿Quién quieres ser?". Una entrevista extreta del programa Lletres a Escena, dirigit i presentat per Jordi Gispert i Jordi Garcia.

Blanc sobre Blanc (09/02/21) (1062)

Els temes d’arts visuals i plàstiques ocupen la sobretaula dels dimarts, a través de l'espai “Blanc sobre blanc”. El programa dóna veu als sectors contemporanis i patrimonials de Girona, tot i que també connecta amb propostes d’interès d'arreu. Blanc sobre blanc, té una secció d’entrevista que també es converteix en tertúlia, càpsules sobre cinema, pintura, escultura, arquitectura, fotografia o vídeo i tanca amb una agenda amb recomenacions.

Entrevista: Josep Carreras - Ass. Hostaleria de Girona (09/02/21) (1027)

L'alleujament de les mesures restrictives per Covid-19 permet ampliar l'horari dels establiments de restauració, almenys durant els propers 15 dies. Avui analitzem les mesures amb el President de l'Associació d'Hostaleria de Girona, el Sr. Josep Carreras.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (08/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Montse Prat, Josep Campmajó i Joan Miró. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

Girona en Joc (08/02/21) (1032)

Aquesta setmana al Girona en Joc hem parlat de la derrota del Girona, a Montilivi, davant el Leganés que fa que els de Francisco s’allunyin de la zona de play-off. I també de moltes victòries en bàsquet, com la del Bàsquet Girona, a més fem un ampli resum del derbi d’handbol entre Sarrià i Bordils. Tot això, amb més resultats i classificacions. A més, entrevista a l’entrenador d’handbol sarrianenc Jordi Ribera qui va guanyar la medalla de bronze en el Mundial d’Egipte fa poc més d’una setmana com a entrenador de la selecció espanyola. Amb ell parlarem de com va viure la cita mundialista i dels objectius de cara el futur, perquè s’apropen els Jocs Olímpics.

Secció: COPLEFC - Pere Manuel Gutierrez (08/02/21) (1027)

Des de fa uns mesos i de manera setmanal, a Els 4 Rius fixem la mirada en el món de l'esport i l'activitat física, sobretot des del començament de la pandèmia. Avui ens visita Pere Manuel Gutierrez, president del COPLEFC. Amb ell parlem de les restriccions covid i com afecten a entitats i clubs esportius, però també ens fem ressò d'un escrit que el col·legi ha enviat als diversos representants polítics, on es plantegen 13 propostes que el futur govern hauria de tenir en compte.

La Tertúlia Esportiva de Girona FM - Part 2 (08/02/21) (1061)

Avui ens acompanyen: Tatiana Pérez, Arnau Madrià, Josep Coll, i amb la participació especial de Joan Coll i Guillem Ylla. Dirigida i presentada per Andrea López Pastor.

La Tertúlia Esportiva de Girona FM - Part 1 (08/02/21) (1061)

Avui ens acompanyen: Tatiana Pérez, Arnau Madrià, Josep Coll, i amb la participació especial de Joan Coll i Guillem Ylla. Dirigida i presentada per Andrea López Pastor.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (08/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Montse Prat, Josep Campmajó i Joan Miró. Dirigida i presentada per Jordi Grau.

L'Informatiu de Girona FM (08/02/21) (1026)

Avui destaquem:

- La regió sanitària de Girona sobrepassa aquest cap de setmana el pic de crítics de la segona onada amb 60 pacients a l’UCI.

- El 99% de meses ja tenen prou membres confirmats per constituir-se, segons el govern.

- El Col·legi de Metges de Girona demana a infectats de Covid19 i contactes que no surtin de casa per anar a votar el 14F.

- L’Ajuntament de Girona realitza treballs d’asfaltatge a 6 punts de la ciutat. La majoria de les obres menors s’han fet durant aquest cap de setmana per reduir l’afectació al trànsit.

- Girona engega avui la Setmana de la Dona i la Nena en la Ciència amb una vintena d’activitats en línia i presencials per fomentar l’accés de les nenes i les dones a aquests àmbits.

- I en esports… El Girona encadena una segona derrota consecutiva contra el Leganés, un dels teòrics rivals directes per la disputa del play-off.

Informen Andrea López i Victoria Pastor, amb Sisu Garcia a la producció

Ràdio Mosca - Temporada 2 - Cap. 2 (05/02/21) (1040)

L'espai comunicatiu dels centres educatius de Girona. Un programa de ràdio educatiu, lúdic i divulgatiu. Notícies, entrevistes, recomanacions, poemes... i molt més, de la mà de l'alumnat i el professorat de la nostra ciutat. L'espai que apropa la comunicació de proximitat als infants i joves de Girona.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (05/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Clara Sànchez-Castro i Enric Serra. Presentada per Sisu Garcia.

Confinats: Arantxa Marenyà - Criança conscient (05/02/21) (1027)

Avui a la secció "Confinats" l'Imma Garolera parla amb l'Arantxa Marenyà. Una conversa amb l'Arantxa i en Lluc, el seu fill, en què hem volgut acostar-nos al món de la criança conscient.

Garcia i Terribas Associats - Cap. 4 (05/02/21) (1072)

Capítol 4 del programa "Garcia i Terribas Associats". Amb la producció de Girona FM, cada divendres de 3 a 4 de la tarda Pere Garcia i Guillem Terribas ens parlen de llibres, de cinema, de teatre i de música (bandes sonores i teatre musical).

Secció: Calaix de Sastre - Guillem Ylla (05/02/21) (1027)

Estrenem la secció "Calaix de Sastre" de la mà d'en Guillem Ylla. Avui en Guillem parla amb el psicòleg Jordi Pujol d'Eira psicòlegs. Com ha afectat la pandèmia en el dia a dia dels psicòlegs? Quines són les patologies més comunes en l'actualitat? Aquestes i altres preguntes són el punt de partida d'aquesta conversa amb en Jordi Pujol.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (05/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Clara Sànchez-Castro i Enric Serra. Presentada per Sisu Garcia.

Barris: Josep Maria Terricabras - Agenda Llatinoamericana 2021 (04/02/21) (1033)

A la part final de Els 4 Rius d'avui ens fixem en la campanya de l'Agenda Llatinoamericana 2021. Parlem de desigualtats, de capitalisme, de poder i de molts altres temes amb en Josep Maria Terricabras, professor de filosofia de la UdG i col·laborador de l'edició catalana de l'Agenda Llatinoamericana.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (04/02/21) (1028)

Avui ens acompanyen: Neus Vila, Narcís Genís, Josep Prat i Jordi Alemany. Presentada per Sisu Garcia.