Programes

Tots els podcasts Escoltar ara

Podcasts del programa

Barris de Girona (1043)

Girona FM és la ràdio de la ciutat, però també és la ràdio dels barris de Girona i la seva gent. El programa consta d'un informatiu que pretén donar a conèixer i difondre aquelles informacions d'interès per la ciutadania dels barris, i d'una segona part dedicada a promoure, mitjançant una entrevista i un reportatge, el coneixement d'un barri en concret.

Butlletins informatius Girona FM (1043)

Butlletins informatius per donar difusió als titulars de les notícies locals de la jornada a Girona i entorns. Un complement diari als informatius de Girona FM amb una actualització continua de la informació d'interès municipal.

Ciutat universitària (1043)

Magazín setmanal sobre l'activitat formativa de la ciutat. Una plataforma d'emissió real on els estudiants de les disciplines de comunicació i imatge posen en pràctica els seus coneixements adquirits. Programa amb el suport de la Universitat de Girona, a través del Campus Comunicació Cultural.

Els 4 rius (1043)

El programa matinal de Girona FM. Magazín en directe basat en la varietat de continguts i temàtiques, però sempre en clau local i amb l'actualitat de la ciutat i dels seus barris com a pal de paller. Un espai eminentment informatiu però que adopta una vessant de magazín amb entrevistes, tertúlies, participació ciutadana, entrevistes, informació de servei i un seguit d'espais i seccions temàtics inspirats amb la ciutat i els estils de vida dels seus habitants.

En joc (1043)

El programa del cap de setmana esportiu a les ràdios i televisions locals. Repassem àmpliament la jornada amb especial importància per als grans esports del país: futbol, bàsquet, hoquei patins, handbol i waterpolo. Els resultats, les classificacions i els protagonistes de les competicions analitzats per periodistes especialitzats en cada esport.

Escacs en joc (1043)

Cada setmana, Josep Serra (Club d'Escacs Gerunda) ens apropa l'actualitat del món dels escacs, en clau gironina. Explorem tota l'activitat d'aquest esport amb entrevistes, aficionats, federats i molt més. Un espai temàtic que dóna a conèixer les diferents vessants d'aquest esport, ja sigui a través de les competicions com també la seva funció cultural i social a través d'entitats, joves, gent gran i federacions.

Girona activa: Barris (1043)

Càpsules d'informació i d'actualitat sobre els diferents barris de la ciutat. Amb l'objectiu de promoure el coneixement dels diferents sectors de Girona a través de l'actualitat, les activitats culturals i populars i els diferents moviments que hi són presents.

Girona activa: Espai d'informació d'interès municipal (1043)

Càpsules divulgatives destinades a difondre aquelles informacions de servei d'interès ciutadà provinent dels serveis municipals de l'Ajuntament de Girona (activitats, entitats, consells de seguretat, hàbits de salut, hàbits de civisme i informacions de servei).

Girona en directe (1043)

Segueix a Girona FM el pols de la nostra ciutat! T'oferim en directe els esdeveniments i actes que destaquen per la seva importància informativa, cultural, política o social a la ciutat de Girona.

Girona en joc (1043)

Informatiu esportiu que repassa aquelles informacions d'interès i d'actualitat sobre les diferents disciplines esportives de la ciutat. A través de notícies, reportatges, entrevistes, tertúlies i connexions en directe 'Girona en Joc' dóna una visió transversal de l'activitat esportiva a la ciutat, amb una especial atenció cap a l'esport femení, l'esport de base i la pràctica esportiva de les persones amb diversitat funcional.

GPS Girona: Entitats (1043)

Programa destinat a donar a conèixer la tasca i les activitats de les entitats, amb la participació de representants de les mateixes i de les associacions locals. GPS Girona ens apropa de forma global a les iniciatives de cada entitat de Girona.

La ràdio a l'escola (1043)

Magazín infantil elaborat amb els alumnes de primària i secundaria de Girona. "La ràdio a l'escola" ofereix la possibilitat de participació dels alumnes, mitjançant diverses seccions realitzades per ells mateixos, dins el marc d'una assignatura relacionada amb la comunicació audiovisual.

La tertúlia de Girona FM (1043)

La tertúlia és l'espai diari destinat a la reflexió i el debat sobre l'actualitat de la ciutat de Girona. Un espai de caràcter transversal realitzat des dels estudis a peu de carrer de Girona FM, amb l'anàlisi dels titulars i els protagonistes del dia a la ciutat.

La tertúlia esportiva (1043)

Cada dilluns a Girona FM analitzem l'actualitat esportiva local. Un espai per debatre els resultats esportius de totes les disciplines de la ciutat.

L'Entrevista (1043)

L'entrevista es l'espai lligat a l'actualitat local que pretén donar veu i conèixer aquells/es personatges representatius de la ciutat i el seu teixit. Una conversa distesa per conèixer, comentar i analitzar el pols d'una ciutat diversa.

Més cultura (1043)

Franja horària destinada a difondre i visibilitzar tota l'activitat cultural de la ciutat. Un programa transversal en clau informativa que dóna veu i visibilitat al teixit cultural, amb l'objectiu de fomentar el coneixement de la diversitat cultural, lingüística, social i de gènere present a la societat gironina.

Més cultura: Blanc sobre blanc (1043)

Els temes d’arts visuals i plàstiques ocupen la sobretaula dels dimarts, a través de l'espai “Blanc sobre blanc”. El programa dóna veu als sectors contemporanis i patrimonials de Girona, tot i que també connecta amb propostes d’interès d'arreu. Blanc sobre blanc, té una secció d’entrevista que també es converteix en tertúlia, càpsules sobre cinema, pintura, escultura, arquitectura, fotografia o vídeo i tanca amb una agenda amb recomenacions.

Més cultura: Club Enderrock (1043)

El món musical també consolida seu espai a Girona FM a través del programa 'Club Enderrock'. El format, parla de l'actualitat musical de Girona i d'arreu dels Països Catalans i, igual que la revista, en destacarà la producció en llengua catalana. Dins els continguts del programa, es destaca un 'Disc de la setmana', es parla de les novetats discogràfiques, dels principals concerts de la setmana a Girona i rodalies, i també es repesca un disc o un enregistrament clàssic.

Més cultura: Lletres a escena (1043)

La literatura i les arts escèniques són els protagonistes dels dijous amb “Lletres a escena”. Un format on s'aconsegueix hibridar el món literari i escènic mitjançant entrevistes a un literat, píndoles de la mateixa temàtica en clau local i diàlegs entre el teatre i la literatura acompanyats de recomanacions teatrals a la ciutat de Girona. Tot plegat, gràcies a la participació de diferents personalitats del sector gironí.

Notícies en xarxa (1043)

'Notícies en xarxa' ressegueix la primera línia de l'actualitat, combinant el temps d'informació amb el d'anàlisi. El repàs a l'actualitat del territori, la informació de servei i el resum de premsa local i comarcal. Cada matí a Girona FM i amb connexions a les emissores locals del nostre territori.

Notícies en xarxa - Edició migdia (1043)

Informatiu de la Xarxa de Comunicació Local, on es posa l'accent en la informació de proximitat. Un informatiu elaborat en coordinació entre els serveis informatius de La Xarxa i la redacció de Girona FM, a més de la resta d'emissores locals.

Barris: Coneixem el grup FOK (21/02/20) (1033)

El grup gironí de rap FOK, acaba de presentar el videoclip d'una de les cançons que formaran part del seu nou disc, que està previst que surti abans d'acabar el 2020. Parlem del projecte i de les perspectives de futur amb Marc Ortín, cantant de la banda.

L'Entrevista de Girona FM - Pau Marquès (21/02/20) (1029)

S'acosta un any més el Black Music Festival, que enguany arriba a la 19a edició. Avui conversem una estona amb el seu director, en Pau Marquès.

L'Informatiu de Girona FM (21/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- 3 denúncies detectades en els controls diaris de Font de la Pólvora que es van iniciar ahir fruit de les connexions fraudulentes.

- Ryanair exigeix als treballadors de Girona que redueixin voluntàriament la seva jornada laboral.

- El Departament d’Educació assegura que de cares al curs escolar vinent es suprimirà com a màxim una línia de p3 a la ciutat. No descarta encara que no hi hagi cap supressió.

- L’Ajuntament de Girona segueix defensant els terrenys de Domeny per construir el nou Trueta perquè compleixen les característiques urbanístiques que demana el Departament de Salut.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López Pastor.

Barris: Ferrish Fest IV - Xavier Calvet (20/02/20) (1033)

El Ferrish Fest arriba a la quarta edició. El festival és un sentit homenatge a la figura de Ferran Bonet, persona estimadíssima i ex-baixista de bandes com Bullitt. Parlem amb Xavier Calvet, col·laborador de l'Associació Ferrish Fest, perquè ens expliqui el que podrem veure i sentir aquest proper dissabte 22 de febrer a la sala La Mirona de Salt.

L'Entrevista de Girona FM - Eva Palau (20/02/20) (1029)

Avui la regidora d’Educació, d’Esports, Salut i Seguretat en el Treball, Eva Palau, ha visitat els estudis de Girona FM. Hem parlat del nou Trueta, de l'Institut Ermessenda de Girona, de les línies de P3 d'alguns centres de la nostra ciutat, i del Pavelló Municipal de Fontjau.

L'Informatiu de Girona FM (20/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- Les obres del nou Institut Ermessenda de Girona podrien iniciar-se al 2021. L’Ajuntament preveu que la part de l’edifici actual on hauria d’anar l’institut estigui enderrocada a finals d’aquest any.

- Girona vol lluitar contra la bretxa de gènere en les professions científico-tecnològiques i afavorir la inclusió social a través de la tecnologia. Aquests són alguns dels eixos en els quals se centra la Mobile Week, que ha engegat avui.

- El preu dels pisos nous a la demarcació puja un 2,8% el que comporta que un pis nou de 85 metres quadrats a Girona costi 270.000 euros.

- L’Ajuntament de Girona descarta l'empresa que va guanyar el concurs per fer la marquesina entre l'estació de la Renfe i la l’AVE al parc Central i passarà el projecte a l’empresa que va quedar segona al concurs.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López Pastor.

Lletres a Escena - Cap. 5 (20/02/20) (1059)

El programa de literatura i arts escèniques, de Girona FM. Dirigit i presentat per Jordi Garcia i Jordi Gispert. Avui entrevistem Vicenç Pagès Jordà i parlem del seu "Memòria vintage". Ens introduïm al món del còmic de la mà de Marcel Gonzàlez, i xerrem una bona estona amb l'actriu Meritxell Yanes.

Secció Gastronomia amb Lídia Casademont - Xuixos (20/02/20) (1027)

Avui a la secció de gastronomia parlem de xuixos. La Lídia Casademont (nutricionista i gastro-comunicadora) ens explica les característiques principals d'un bon xuixo, com ha evolucionat al llarg dels anys, i valorarem què ens aporta a nivell nutricional aquesta pasta fregida i farcida de crema.

Club Enderrock - Cap. 10 (19/02/20) (1058)

Dirigit i presentat per Jordi Novell. Avui us presentarem, com a disc de la setmana, el nou disc de Blaumut: 0001. Escoltarem també les noves cançons que els gironins Sopa de Cabra han penjat a la xarxa, i presentarem les novetats discogràfiques de la setmana: els nous discos de Cesk Freixas, Pau Alabajos, Da Souza, Núria Graham i Macedònia. A més escoltarem els nous temes de Dídac Roger, Intana, Lu Rois, Jazzwoman, Marala i Xanguito.

Escacs en Joc - Cap. 6 (19/02/20) (1060)

El programa amb més estratègia de la ràdio. Dirigit i presentat per Josep Serra.

La Tertúlia de Girona FM 1a Part (19/02/20) (1028)

Avui amb Esteve Vilanova i Narcís Serra. Moderada per Jordi Grau.

La tertúlia de Girona FM 2a part (19/02/20) (1028)

Avui amb Narcís Serra i Esteve Vilanova. Moderada per Jordi Grau.

L'Entrevista de Girona FM: Julià Castelló (19/02/20) (1029)

Avui ens ha visitat Julià Castelló, de Castelló Pastissers, experts en l'elaboració de xuixos. Hem parlat de passat, present i futur d’aquest dolç tan nostrat.

L'Informatiu de Girona FM (19/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- L’Ajuntament de Girona presenta un estudi sobre les zones escolars amb l’objectiu de signar el pacte de segregació social i fer de Girona una ciutat amb escoles de proximitat, igualtat d’oportunitats i plural.

- L’Ajuntament de Girona està en contra del tancament d’una línea de P3 de l’escola Marta Mata i insisteix en que lluitaran perquè no es dugui a terme la supressió.

- El Partit Socialista de Girona proposa traslladar el mercat de la Devesa a la Plaça Catalunya, dins del projecte de fer-la una plaça peatonal.

- Festival del Circ de Girona tanca la 9ena edició amb més 33.000 espectadors i els artistes russos han estat els més premiats.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor, Andrea López Pastor.

Rafael Santandreu ens presenta "No hi ha res tan terrible" (19/02/20) (1027)

Rafael Santandreu és un dels psicòlegs més prestigiosos del país. Amb ell hem tingut una conversa al voltant del seu darrer llibre "No hi ha res tan terrible" i de la seva experiència.

Blanc Sobre Blanc (18/02/20) (1062)

El programa cultural que ens parla del món de l'art. Dirigit i presentat per Rosa Gil i Manel Bayo. Avui parlem amb Narcís Planas de la Revista Bonart, i ens acostem a la inauguració de l'exposició de Sebi Subirós a l'Espai Tònic de Vulpellac.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (18/02/20) (1028)

Avui amb Lurdes Artigas, Josep Pastells i Joan Miró. Moderada per Jordi Grau.

La Tertúlia de Girona FM 1a Part (18/02/20) (1028)

Avui amb Lurdes Artigas, Josep Pastells i Joan Miró. Moderada per Jordi Grau.

L'Entrevista de Girona FM - Sílvia Paneque (18/02/20) (1029)

Jordi Grau entrevista la portaveu municipal del grup PSC a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque.

L'Informatiu de Girona FM (18/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- El Temps de Flors de Girona ja té proveïdor: Només una empresa s’ha presentat a la segona convocatòria pel concurs d’aquest any.

- L’escola Marta Mata de Girona proposa una mobilització el proper divendres perquè el Departament d’Educació no tanqui una de les seves línies de p3. Asseguren que encara no han rebut cap comunicat oficial que digui que l’any que ve tindran una línia menys.

- La pèrdua d’espècies, els incendis forestals i la caça són fenòmens que s'agreujaran amb l’emergència climàtica. Aquest és un dels temes que es van tractar ahir en la taula rodona d’emergència climàtica dins la setmana dels Rahola.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López Pastor.

La Tertúlia de Girona FM 1a Part (17/02/20) (1028)

Avui amb Xavier Diez, Maite Esteve i Lluís Llamas. Moderada per Jordi Grau.

La tertúlia de Girona FM 2a part (17/02/20) (1028)

Avui amb Xavier Diez, Maite Esteve i Lluís Llamas. Moderada per Jordi Grau.

La Tertúlia Esportiva de Girona FM (17/02/20) (1061)

Anna Puig, Josep Coll, i Gerard Sevillano i Estefi Batlle (del Bàsquet Girona).

L'Informatiu de Girona FM (17/02/20) (1026)

Avui destaquem...

- Avui s’inicien les obres de l’última i tercera fase de substitució de les peces metàl·liques de la vorera del carrer de Santa Clara de Girona.

- Guanyem Girona proposa fer instraestructures verdes que facin que arribi menys aigua dels rius a la ciutat en futures situacions similars a les del del temporal Gloria.

- Aquest cap de setmana ha obert les seves portes la Casa Cacao, el nou projecte dels germans Roca a Girona que compta amb un obrador, una xocolateria i una botiga.

- I en esports… L’Spar Citylift guanya al Perfumerías Avenida en el primer partit a Fontajau després del temporal Glòria.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López Pastor.

Barris: Glòria Matas i Jordi Garcia - Lectura Antònia Adroher (14/02/20) (1033)

Parlem amb Glòria Matas i Jordi Garcia, dos dels responsables de la lectura dramatitzada "Antònia Adroher, de l'exili a casa", que es durà a terme avui divendres al Teatre Reparada Domènech del Centre Cívic Sant Narcís.

La Tertúlia de Girona FM 1a Part (14/02/20) (1028)

Avui amb Esteve Vilanova, Joan Miró i Jordi Grau.

La tertúlia de Girona FM 2a part (14/02/20) (1028)

Avui amb Esteve Vilanova, Joan Miró i Jordi Grau.

Entrevista: El Sopar dels Miralls (13/02/20) (1029)

Un any més El Sopar dels Miralls arriba a Girona per recaptar fons per la investigació a través de l'IDIBGI. Avui ens visiten Josep Mª Planella i Ferran Pedró.

L'Entrevista de Girona FM: Glòria Plana (13/02/20) (1029)

Avui entrevistem la regidora de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana.

L'Informatiu de Girona FM (13/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- El Tribunal Suprem confirma la condemna als 6 activistes que van intentar impedir la construcció de la torre 66 de la MAT.

- Queden absolts els 12 encausats pels aldarulls a la UdG al 2011 que van acabar amb càrregues policials.

- Girona impulsa la primera edició dels Premis Xarxa Gironina per a la Reforma Horària, una iniciativa que té com a objectiu reconèixer les bones pràctiques de les empreses en matèria horària.

- El 9è Festival Internacional del Circ Elefant d’Or arriba avui a la ciutat de Girona per homenatjar el circ rus i presentar fins a 84 artistes de 12 països.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López Pastor.

Lletres a Escena - Capítol 4 (13/02/20) (1059)

El programa de literatura i arts escèniques de Girona FM. Dirigit i presentat per Jordi Gispert i Jordi Garcia.

Secció Gastronomia amb Lídia Casademont - Arròs (13/02/20) (1027)

La Lídia Casademont ens recomana un seguit de restaurants on menjar-hi arrossos.

Barris: Juanjo Ruiz i Clàudia Arquès - Objectius de desenvolupament sostenible. (12/02/20) (1033)

En Juanjo Ruiz és un dels impulsors del cicle de debats “Objectius de desenvolupament sostenible”, un seguit de debats temàtics que conviden a reflexionar sobre la Girona del futur. Parlem amb ell i amb la Clàudia Arquès del cicle que es durà a terme a L’Estació Espai Jove.

Club Enderrock - Cap. 9 (12/02/20) (1058)

Dirigit i presentat per Jordi Novell.

Escacs en Joc - Cap. 5 (12/02/20) (1060)

Dirigit i presentat per Josep Serra.

La Tertúlia de Girona FM 1a Part (12/02/20) (1028)

Avui amb Neus Vila, Mireia López i Toni Iglèsies. Moderada per Jordi Grau.

La tertúlia de Girona FM 2a part (12/02/20) (1028)

Avui amb Neus Vila, Mireia López i Toni Iglèsies. Moderada per Jordi Grau.

L'Entrevista de Girona FM: Sandra Armengol i Cristina Gómez, Girona En Dansa (12/02/20) (1029)

Avui tenim amb nosaltres la Sandra Armengol i la Cristina Gómez de l’escola Girona En Dansa. Des de l'escola han organitzat unes masterclass amb Tracy Inman, ballarí professional i coodirector de l’Aley School, l'escola de dansa oficial de la companyia neoyorkina “Alvin Aley American Dance Theater”.

L'Informatiu de Girona FM (12/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- L’Ajuntament de Girona retornarà al ple les competències que s’havien delegat a la junta de govern. És un punt que es va aprovar al ple de dilluns per unanimitat de tots els partits municipals.

- El portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, critica que el govern de Marta Madrenas imposi multes elevades als propietaris de gossos, però no hagi construït cap espai de lleure des de fa més de 5 anys.

- L’Ajuntament de Girona va aprovar dilluns al ple el reglament regulador del servei de taxi del municipi que modifica l’antiguitat dels vehicles de 3 a 2 anys, entre d’altres propostes.

- El nou parquet cedit per la Generalitat ja està al Pavelló de Girona-Fontajau.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López Pastor.

Barris: Alexandre Nunes, de l'Associació Cultural Magic Room (11/02/20) (1033)

L'Associació Cultural Magic Room és una entitat de la nostra ciutat que té com a objectiu principal acostar la cultura a tots els públics. Avui parlem amb l'Alexandre del cicle "Música per a tothom".

Blanc Sobre Blanc (11/02/20) (1062)

El programa d'art de Girona FM. Dirigit i presentat per Rosa Gil i Manel Bayo.

L'Entrevista de Girona FM - Lluc Salellas (11/02/20) (1029)

Jordi Grau entrevista a Lluc Salellas, del grup municipal Guanyem Girona i cap de l'oposició a l'Ajuntament de Girona.

L'Informatiu de Girona FM (11/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- Aprovada la moció per fer la Plaça Catalunya de Girona peatonal, tot i que des de l’Ajuntament asseguren que no ho serà 100%.

- TMG seguirà gestionant la Girocleta i el bus urbà de Girona 15 anys més.

- La Plataforma Girona pel Clima pressiona a l’Ajuntament a concretar polítiques en front a l’Emergència Climàtica. Exigeixen una reunió amb l’alcaldessa per conèixer els plans previstos.

- Snarky Puppy, Ben l’Oncle Soul, The Cat Empire o Hannah Williams són alguns dels artistes que participaran en l’edició d’enguany del Black Music Festival, que per primera vegada farà una recorregut amb auriculars per la ciutat.

- I en esports...El Girona femení de futbol fa un crit a l’afició gironina perquè vagi als partits i doni suport a les jugadores.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López

Secció Animals: Jordi Ametller (11/02/20) (1027)

Avui Victoria Pastor parla amb Jordi Ametller, responsable del centre d'acollida d'animals de la Devesa. Avui en Jordi ens visita acompanyat d'en Robin, un gos de 5 anys (un sènior!). Teniu ganes d'adoptar?

La Tertúlia de Girona FM 1a Part (10/02/20) (1028)

Avui amb Narcís Genís, Guillem Terribas i Pitu Anaya. Moderada per Jordi Grau.

La tertúlia de Girona FM 2a part (10/02/20) (1028)

Avui amb Narcís Genís, Guillem Terribas i Pitu Anaya. Moderada per Jordi Grau.

La Tertúlia Esportiva de Girona FM (10/02/20) (1061)

Avui tertúlia especial Esport Femení. Andrea López modera la tertúlia esportiva amb Sofía Hernández, Mar Vergés, Juan Carles Sánchez, Andrea Paez i Eduardo Sanmartín.

L'Informatiu de Girona FM (10/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- Girona és la comarca més avançada en franges d’autoprotecció contra incendis: Tots els municipis tenen el pla de franges d'autoprotecció i la meitat ja l'estan executant.

- Ciutadans Girona proposa un pla per tenir Girocleta a cost zero, ampliar els carrils bici i incorporar bicicletes elèctriques.

- L’Ajuntament de Girona i grups municipals com Guanyem critiquen la proposta del FECASARM de voler fer els concerts de barraques de Sant Narcís de pagament i en un espai tancat.

- El Festival Strenes presenta una nova edició del festival que prescindirà de la popular Festa Major a la Plaça Catalunya. A canvi, farà la Festa Xefla a la Mirona.

- La Run4Cancer supera per primera vegada els 5.000 participants i es va celebrar ahir a municipis com Figueres, Palafrugell i Salt a la vegada, entre d’altres.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López

Gastronomia: Lídia Casademont ens descobreix restaurants "veggies" (07/02/20) (1027)

Lídia Casademont és gastro-comunicadora i nutricionista. Avui passegem per la ciutat amb ella, per tal que ens recomani restaurants i cafeteries amb una gran oferta gastronòmica per a vegetarians i vegans.

La Tertúlia de Girona FM 1a Part (07/02/20) (1028)

Avui amb Xavier Villareal, Jordi Alemany i Josep Pastells. Moderada per Jordi Grau.

La tertúlia de Girona FM 2a part (07/02/20) (1028)

Avui amb Xavier Villareal, Jordi Alemany i Josep Pastells. Moderada per Jordi Grau.

L'Informatiu de Girona FM (07/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- Girona es manté amb més de 100 mil habitants i confirma la tendència de creixement de la població.

- L’Ajuntament de Girona sancionarà a tots els propietaris que no recullin els excrements i no netejin les miccions dels seus gossos. Avui s’ha presentat la que podria ser la nova ordenança de protecció, control i tinença d’animals.

- Guanyem Girona fa un toc d’atenció a Marta Madrenas perquè compleixi els acords de cartipàs. Denuncia incompliments o retards en els acords i exigeix més participació de l’oposició en les decisions del govern.

- El Museu del Cinema acull la XV Mostra de Cinema Africà que consta de tres ficcions i un film d’animació en què les dones són les protagonistes.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López Pastor.

Barris: Ateneu 24 de Juny - Aureli Martí i Santi Thió (06/02/20) (1033)

L'Ateneu 24 de Juny és una entitat creada l'any 1998 a Girona. Avui parlem amb el president de l'associació, en Santi Thió, i amb l'Aureli Martí, comissari de l'Exposició 'Tsunami Fotogràfic', mostra solidària amb 20 imatges de 20 fotògrafs/es sobre les darreres mobilitzacions del Tsunami Democràtic, que s'inaugura aquest dissabte dia 8 de febrer.

La Tertúlia de Girona FM 1a Part (06/02/20) (1028)

Avui amb Esteve Vilanova, Alícia Martínez i Lluc Huguet.

La tertúlia de Girona FM 2a part (06/02/20) (1028)

Avui amb Esteve Vilanova, Alícia Martínez i Lluc Huguet.

L'Informatiu de Girona FM (06/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- Detecten 29 pisos amb la llum punxada a la Font de la Pólvora de Girona en l’operatiu que van fer ahir conjuntament policia i l’elèctrica Endesa.

- Més de 440 famílies pateixen pobresa energètica a Girona. Una xifra que evidencia que el perfil de persona vulnerable ha canviat en els últims anys.

- Un grup de joves de L’Estació Espai Jove organitza un cicle de debats sobre els objectius de desenvolupament sostenible a la ciutat de Girona.

- UNIVERS, una aliança de vuit universitats europees a l’entorn de la formació transfronterera i la interculturalitat, podria convertir la Universitat de Girona en Universitat Europea de referència.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López Pastor.

Lletres a Escena - Capítol 3 (06/02/20) (1059)

El programa de literatura i arts escèniques de Girona FM. Dirigit i presentat per Jordi Garcia i Jordi Gispert. Avui amb Maria Bruguera parlant de poesia, i amb les entrevistes a Eusebi Ayensa (editor i curador de la Poesia Catalana Completa de J.S. Pons), i a Jordi Prat i Coll coincidint amb la representació a Girona de La Rambla de les Floristes, de Josep Maria de Sagarra.

Secció animals amb Roser Feliu, de Lladruc (06/02/20) (1027)

Avui ens visita la Roser Feliu del centre d'educació canina LLADRUC. La Roser ens donarà consells relacionats amb els nostres amics canins. Tenim clars els drets i deures com a propietaris d’un animal? Avui parlem de les obligacions dels amos.

Club Enderrock - Cap. 8 (05/02/20) (1058)

Dirigit i presentat per Jordi Novell.

Consells de seguretat: Manel Manich (05/02/20) (1027)

En Manel Manich és el cap de l'Oficina de Relacions amb la ciutadania dels Mossos d'Esquadra a Girona. En la secció d'avui ens ha donat un seguit de consells de seguretat per minimitzar un possible furt de la nostra bicicleta. Saps com s'ha de lligar? On la guardes? Sabries identificar la teva bici?

Escacs en Joc - Cap. 4 (05/02/20) (1060)

Dirigit i presentat per Josep Serra.

La Tertúlia de Girona FM 1a Part (05/02/20) (1028)

Avui amb Narcís Serra, Joan Miró i Joan Quer. Moderada per Jordi Grau.

La tertúlia de Girona FM 2a part (05/02/20) (1028)

Avui amb Narcís Serra, Joan Miró i Joan Quer. Moderada per Jordi Grau.

L'Entrevista de Girona FM: Sergi Font, president d'Òmnium Gironès (05/02/20) (1029)

Avui ens visita en Sergi Font, president d'Òmnium Gironès. Amb ell parlem de diferents campanyes i projectes de l'entitat, i fem un cop d'ull a l'agenda d'actes.

L'Informatiu de Girona FM (05/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- El Govern destina una primera partida d’11 milions d’euros a reparar els danys del temporal Glòria. L’Alt i el Baix Empordà són les zones més afectades de comarques gironines pel que fa al sector agrícola.

- L’Ajuntament de Girona preveu reduir la presència de cotxes progressivament. Encara no hi ha dates concretes, però es preveuen en un “futur no molt llunyà”.

- Girona es consolida com a ciutat participativa del Mobile World Congress i acull, per segon any consecutiu, la Mobile Week.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López Pastor.

Barris: Carla Garrido, Fundació Oncolliga Girona (04/02/20) (1027)

Avui, coinidint amb el dia mundial de la lluita contra el càncer, ens visita Carla Garrido, responsable de promoció i mecenatge de la Fundació Oncolliga Girona.

Blanc Sobre Blanc (04/02/20) (1062)

Dirigit i presentat per Rosa Gil i Manel Bayo. Avui parlem amb Olga Taravilla i Rita Andreu, de Cultural Rizoma. A més en el programa d'avui Ricard Planas entrevista a Carme Clusellas, directora del Museu d'Art de Girona. I Andrea López entrevista a Carles Ribas, regidor de cultura a l'Ajuntament de Girona.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (04/02/20) (1028)

Avui amb els periodistes Enric Serra, Salvador Garcia Arbós i Jordi Grau.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (04/02/20) (1028)

Avui amb els periodistes Enric Serra, Salvador Garcia Arbós i Jordi Grau.

L'Entrevista de Girona FM: Marta Madrenas (04/02/20) (1029)

Avui ens ha visitat Marta Madrenas, alcaldessa de Girona. Amb ella hem parlat de la pacificació d'alguns carrers de la ciutat, de la gestió de residus, així com del futur hospital Trueta.

L'Informatiu de Girona FM (04/02/20) (1026)

Avui destaquem:

- L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, critica que el Govern no hagi destinat cap partida al nou Trueta als pressupostos del 2020. Considera que això demostra que la nova ubicació de l’Hospital no és una prioritat per la Generalitat.

- Girona multarà als ciutadans que no tirin les escombraries on toquen a partir del segon trimestre d’aquest mateix any. Ho farà a través d’agents de paisà que vigilaran els barris de la ciutat.

- Guanyem Girona demana que no s’edifiqui més en zones que són inundables i que es revisi el pla d’emergències. És una proposta que presentarà al ple de l’Ajuntament d’aquest mes de febrer.

Dirigit i presentat per Victoria Pastor i Andrea López Pastor.

La Tertúlia de Girona FM 1a Part (31/01/20) (1028)

Avui amb Xavier Diez i Miquel Riera. Moderada per Jordi Grau.

La tertúlia de Girona FM 2a part (31/01/20) (1028)

Avui amb Xavier Diez i Miquel Riera. Moderada per Jordi Grau.

L'Entrevista de Girona FM - Mireia Zamora (31/01/20) (1029)

"Des del Cor" és el primer disc de Mireïa, la cantautora gironina que avui al vespre actua a la Casa de Cultura de Girona. Parlem amb Mireia Zamora d'aquesta presentació en directe.

L'Informatiu de Girona FM (31/01/20) (1026)

Avui destaquem:

- Els pressupostos de la Generalitat destinats a comarques gironines no s’inclouen ni el nou Hospital Josep Trueta ni el nou institut Ermessenda. De la partida destaquen les inversions a la millora de la carretera C-66 o de la planta de valorització energètica de residus de Campdorà.

- L’any 2019 tanca amb un total de 753 trucades a la línia d'atenció contra la violència masclista, només a comarques gironines.

- La reforma de l’antic Cinema Modern de Girona podria estar enllestida abans del que estava previst. Ho va assegurar ahir en una entrevista a Girona FM el regidor de cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

Presentat per Victoria Pastor i Andrea López Pastor.

Parlem amb Pitu Basart, director de la revista Gavarres (31/01/20) (1027)

La revista Gavarres ha publicat recentment el seu número 36. Parlem amb el seu director, Pitu Basart, i descobrim el dossier central de la publicació, en aquest cas dedicat al teatre.

Barris: avui parlem amb l'Associació de Naturalistes de Girona (30/01/20) (1033)

L'Associació de Naturalistes de Girona ha organitzat, per aquest dissabte 1 de febrer, una jornada de neteja de les lleres del riu Ter.

La Tertúlia de Girona FM - Part 1 (30/01/20) (1028)

Avui amb Joan Miró, Mohamed El Amrani i Joan Matamala. Moderada per Jordi Grau.

La Tertúlia de Girona FM - Part 2 (30/01/20) (1028)

Avui amb Joan Miró, Mohamed El Amrani i Joan Matamala. Moderada per Jordi Grau.