Actualitat

Girona presenta la Plataforma Girona Cultura

dimarts 14 de març de 2023 | Cultura

Una plataforma per unir-les a totes. Un nou sistema de difusió cultural amb els diferents municipis de l'àrea urbana.

Girona Cultura, el sistema de difusió de l'activitat cultural de l'Ajuntament de Girona, estrena nova plataforma de comunicació i amb ella també enceta una nova etapa amb l'ampliació del seu àmbit d'actuació, incloent a partir d'ara als municipis de Bescanó, Celrà, Fornells de la Selva, Quart, Salt, Sant Gregori, San Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix. Aquest creixement parteix d'una idea fonamental: que el sector cultural del territori i el seu públic es desplacen en clau d'àrea urbana, sense aturar-se en les fronteres municipals de la ciutat.

La nova plataforma Girona Cultura està formada per quatre noves webs on el ciutada trobarà de forma unificada tota l'oferta cultural de Girona i el seu entorn: agenda d'activitats, agenda formativa cultural, mediateca amb continguts audiovisuals dels creadors/es i agents professionals del territori, i la pagina de la targeta Girona Cultura, amb activitats especials i descomptes.
Així, els usuaris i les usuàries que entrin a partir d'ara al portal de Girona Cultura (www.girona.cat/cultura) es trobaran amb una oferta cultural més àmplia: activitats i formacions que es realitzen als municipis de l'Àrea urbana classificada per públics sobre els principals espais i festivals culturals i continguts audiovisuals culturals realitzats per creadors i creadors i agents professionals de tot el territori.

Completen l'univers de la nova plataforma Girona Cultura la web de Girona Crea, enfocada al públic professional. En aquest espai, els creadors i creadores trobaran un seguit de recursos interessants per a la seva tasca: novetats del sector, directori de professionals classificats per
àmbits, xarxa d'espais disponibles per a la creació i exhibició i convocatôries de subvencions i ajuts obertes. En aquest sentit, Girona Crea vol esdevenir el portal de referència per als professionals de cultura, alhora que Girona Cultura la referència dels públics culturals de l'Àrea urbana de Girona. A banda d'informació pràctica pels creadors, la nova web de Girona Crea també té l'objectiu d'acostar a la ciutadania la tasca i la rellevància dels agents de les indústries culturals i creatives de
Girona i el seu entorn, un dels objectius que es marcava el projecte PECT ICC.

Eina digital de coordinació i col·laboració del sector cultural
L'estrena de les noves webs de difusió de Girona es realitza en paral·lel a l'obertura de la nova eina de coordinació i col·laboració del sector cultural. Aquesta aplicació en línia compta amb diferents funcionalitats que permeten als agents del sector trobar espais d'interacció i coordinació. Algunes de les funcionalitats del gestor intern de cultura són una eina per evitar cavalcaments d'actes culturals i rodes de premsa, taulers interns d'avisos, avaluació d’activitats directoris de professionals i eina de xat. També trobaran disponible diferents
aplicacions per fer difusió de la seva activitat i poder ampliar el seu públic actiu. La plataforma de gestió de Girona Cultura és oberta a tota classe tipus d'agents professionals: empreses d'àmbit o serveis culturals, associacions i fundacions, professionals lliures, artistes, grups i companyies, equipaments culturals, festivals i festes, escoles de formació artística,... L'eina ha estat desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i entorn territorial com a instrument de coordinació i visibilització del sector cultural de cara a la ciutadania potenciant dinàmiques de treball col·laboratiu en línia.

Integració de la nova targeta Girona Cultura
La targeta Girona Cultura també s'integra dins la nova eina de coordinació desenvolupada per tal d'oferir un major control i personalització a les persones usuaris de la targeta. Així, el públic general podrà crear-se el seu perfil personal a la nova plataforma ides d'allà gestionar la seva targeta de Girona Cultura.
Des del seu accés, també podrà controlar les seves dades personals, les seves preferêncies culturals, gestionar els butlletins d'àmbits culturals que desitja rebre. Segons els seus gustos, la plataforma també li oferirà una recomanació d'Activitats i cursos que encaixin en el seu perfil.

Campanya de comunicació - Cultura a tot arreu
Coincidint amb el Ilançament de la plataforma i la seva eina de gestió, des d'avui mateix també s'inicia una potent campanya de comunicació en suport digital i no digital per donar a conèixer a tota la ciutadania els canvis i el creixement de Girona Cultura.
El lema Cultura a tot arreu vol recollir la idea d'ampliació de Girona Cultura, més enllà de Girona ciutat, als municipis de l'àrea urbana i que no es queda només en l'exhibició: la cultura també són els cursos i tallers de formació artística i divulgació cultural, els continguts audiovisuals i el conjunt d'activitat cultural i econòmica del professionals de la cultura.
La campanya es podrà veure en diferents suports com banderoles, opis, cartelleria, premsa, ràdio i mitjans digitals.

Les dades de Girona Cultura durant el 2022
Durant l'any 2022 Girona Cultura va fer difusió d'un total de 2.662 activitats a través dels seus canals de comunicació. L'agenda de Girona Cultura va tenir gairebé 260.000 visites amb 82.000 usuaris únics. Per la seva banda, les xarxes socials de Girona Cultura sumen 14.000 seguidors, i cada semana s'envien al voltant de 85.000 correus als diferents subscrits als butlletins d'activitats culturals classificades per àmbits culturals.

Tots els podcasts Escoltar ara