Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

Girona celebra el Dia de la Música amb una cinquantena de concerts

dimarts 21 de juny de 2022 | Cultura

El Viu21Música recupera la normalitat amb actuacions a deu escenaris diferents repartits per la ciutat.

Avui, dimarts 21 de juny, Girona celebra un any més el Dia de la Música amb una àmplia programació de concerts i actuacions per tota la ciutat. El Viu21Música d’aquest 2022 comptarà amb 46 grups diferents, entre les quals sumen 440 intèrprets que pujaran als deu escenaris preparats al voltant de Girona. L’objectiu de la jornada és reivindicar i posar en relleu els valors culturals, educatius i socials de la pràctica musical i que està especialment dirigida a músics i grups aficionats, així com a projectes formatius.

La jornada d’aquest dimarts incorpora un nou escenari, el de la plaça de les Botxes, dedicat al 25è aniversari de l’Escola Municipal de Música de Girona. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, explicava durant la presentació del Viu21Música que està “molt content de poder recuperar la normalitat en l’àmbit cultural, que ha estat un element central en aquests dos anys de pandèmia. Hem de valorar l'esforç col·lectiu que ens ha permès aquesta programació cultural que fa que Girona bategui barri a barri, carrer a carrer, per construir la Girona sencera. Perquè la cultura és una part central del nostre estil de vida i un element clau per fomentar una ciutadania crítica, activa i cohesionada”.

Els concerts començaran a les cinc de la tarda d’aquest dimarts i s’allargaran fins les onze del vespre en alguns escenaris. Aquesta és la 23a edició del Viu21Música, que es celebra cada 21 de juny a Girona des del 2000 impulsat per l’Ajuntament de la ciutat a través de La Marfà – Centre de Creació Musical i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, el patrocini d’Estrella Damm, i la col·laboració de la Casa de Cultura de Girona, Sunset Jazz Club, El Foment de Girona, EUMES – Escola de Música Avançada i So de Girona i l’Escola Municipal de Música de Girona.

Tota la informació i la programació d’actuacions es pot consultar a www.girona.cat/viu21musica. Tots els concerts són d’entrada gratuïta i no cal fer reserva prèvia.

Tots els podcasts Escoltar ara