Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

Fontajau rebrà la primera Fira d’Entitats Esportives de Girona

dimecres 1 de juny de 2022 | Esports

El pavelló acollirà la setmana vinent la primera edició de la trobada entre clubs i associacions esportius de la ciutat.

El pavelló de Girona-Fontajau serà el pròxim dissabte 11 de juny l’escenari de la primera edició de la Fira d’Entitats Esportives de la ciutat, organitzada per l’Ajuntament de Girona. Es preveu la participació de més d’una vintena d’associacions i clubs a la jornada, que pretén ser un aparador del teixit associatiu esportiu de Girona a través d’exhibicions i tastets destinats a la ciutadania.

Els visitants de la fira podran practicar activitats d’esports com judo, bàsquet, bicicleta de trial, skateboarding, tennis, tennis de taula, escacs, rugbi o vòlei. El regidor d’Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran agraeix “a totes les associacions i clubs esportius i al Servei Municipal d'Esports per fer possible la 1a Fira d'Entitats Esportives, un aparador, una eina per donar-los visibilitat i fer-los conèixer i créixer més”. El regidor considera que “el foment de l'esport base i escolar és clau per tenir una societat saludable i activa. I conèixer-ne el teixit associatiu i esportiu de la ciutat esdevé imprescindible, i ho fem possible amb tallers i mostres de diferents activitats esportives”.

A banda de les activitats destinades més directament a les modalitats esportives, la fira també comptarà amb exhibicions esportives, zona d’inflables per als més menuts i menudes, taller de manualitats, un campionat d’escacs i classes d’exhibició de Iyengar i Ikriya i meditació de Kundalini Ioga. El vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, es mostra “content que Girona continuï sent una ciutat activa i que batega amb l’esport, de la mà del teixit associatiu esportiu. Girona és una ciutat referent dins el món esportiu i volem que ho continuï sent més que mai. Estem al costat de l’esport”.

A més, les entitats han organitzat una caminada popular de cinc quilòmetres i mig per les Deveses d’en Bru, per donar suport a la Fundació Oncolliga Girona, i una visita guiada pel Pavelló Municipal de Girona-Fontajau. La primera edició de la fira també servirà per donar el tret de sortida a la segona edició del Tast Esportiu, perquè els més joves puguin provar les diferents disciplines esportives.

L’acte de presentació de la Fira d’Entitats Esportives de Girona ha comptat amb la presència del vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats; el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, i la directora tècnica del Consell Esportiu del Gironès, Elena Díez.

Tots els podcasts Escoltar ara